Șoferii vor putea parca pe trotuar doar dacă lasă un spațiu de doi metri pentru pietoni

281
3
Șoferii vor putea parca pe trotuar doar dacă lasă un spațiu de doi metri pentru pietoni - trotuar-1452535550.jpg
Șoferii vor putea opri, staționa sau parca mașinile pe trotuar doar dacă rămâne un spațiu de doi metri pentru pietoni, potrivit unui proiect de lege inițiat de senatorul independent Valeriu Todirașcu.


"Administratorul drumului public poate permite oprirea, staționarea sau parcarea unui vehicul pe trotuar, parțial ori total, numai cu respectarea marcajului și numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minimum 2 metri lățime înspre marginea opusă părții carosabile, destinat circulației pietonilor", potrivit proiectului de lege.


Inițiativa legislativă, aflată în dezbatere publică pe site-ul Senatului, prevede că șoferii pot opri, staționa sau parca mașinile pe trotuar dacă rămâne liber un culoar de cel puțin doi metri. Potrivit reglementărilor în vigoare, mașinile pot rămâne pe trotuar dacă rămâne liber un spațiu de un metru.


Inițiatorul consideră că acesta nu este suficient pentru persoanele cu handicap locomotor, pentru mamele cu copii în căruț sau pentru intervențiile pompierilor și paramedicilor, dând exemplul incendiului din clubul Colectiv, unde nu s-ar fi putut acorda primul ajutor dacă mașinile ar fi fost parcate lângă clădire.


"Pe acest spațiu pietonal de pe tro-tuare trebuie să fie posibilă deplasarea tărgilor cu răniți însoțite de paramedici care acordă primul ajutor și utilajelor pompierilor. Cum s-ar putea acorda primul ajutor într-un accident colectiv, ca cel din Colectiv, pe o stradă unde autovehiculele ar fi parcate lângă pereții clădirilor?", se arată în expunerea de motive semnată de Todirașcu.


Comentează știrea

Mihai
12 ianuarie 2016
2m

Mai intai trebuie sa avem trotuare de minim 2 metri.

Ioana
12 ianuarie 2016
Parcare auto

Vino si vezi cum se parcheaza masinile, atat pe trotuar cat si pe spatiul verde in fata la ANAF. Te rog sa rezolvi aceasta probema care este foarte dureroasa pentru pietoni .Multumesc.

Radu
12 ianuarie 2016
Ai dreptate 2m

Pai mai desteptule de parlamentar de doi bani,unde ai vazut tu trotuare de 4m latime,ca sa faci un minim de 2m pt pietoni.Eu cred ca tu si cei ajunsi pe spaga in Parlament ati trait sau traiti in jungla amazoniana unde nu ai nevoie de minin 2m de trotuar,ca sa stati voi cocotati pe liene,urangutan de legi africane.Of Doamne salveaza aceasta tara,sa trimitem aceste animale la Zoo,ca liberi strica natura.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0824 secunde