ȘOFERI, ATENȚIE! COMPANIILE DE ASIGURĂRI VOR OFERI UN RCA MAI IEFTIN. IATĂ ÎN CE CONDIȚII

4132
ȘOFERI, ATENȚIE! COMPANIILE DE ASIGURĂRI VOR OFERI UN RCA MAI IEFTIN. IATĂ ÎN CE CONDIȚII - cardamagedsxchu-1489133540.jpg
Companiile de asigurări vor putea RCA ieftin șoferilor cu riscuri bune, se arată într-un comunicat transmis de UNSAR. În prezent, plafonarea tarifelor a dus la cazuri în care șoferii cu conduită bună plătesc aproape cât cei cu istoric ridicat de daune.


Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România – UNSAR – arată că, în ciuda informațiilor vehiculate privind creșterea nejustificată a prețurilor RCA, prețurile polițelor pentru toate categoriile de clienți au fost într-o continuă scădere în perioada august-octombrie 2016, înaintea aplicării tarifului maximal. Mai mult, "segmentele cu risc scăzut de daune, cum ar fi autoturismele deținute de persoane fizice, au beneficiat, pe tot parcursul anului 2016, de fluctuații mici ale primelor medii, în ciuda plafonării impuse începând cu jumătatea lunii noiembrie".


În opinia asigurătorilor, "principalii beneficiari ai plafonării tarifelor au fost segmentele de clienți cu daunalitate mare". În plus, "schimbarea sistemului bonus/malus prin scăderea numărului claselor de bonus și modificarea coeficienților de ajustare a făcut ca diferența dintre prețul poliței RCA pentru un client cu o conduită bună și unul cu daune (strict din aplicarea sistemului bonus/malus) să nu fie mai mare de 15%".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6734 secunde