Oamenii lui Martin de la Polaris așteaptă să fie ridicați de FBI în orice moment

2709
4
Oamenii lui Martin de la Polaris așteaptă să fie ridicați de FBI în orice moment - fondpolaris-1455117822.jpg

Articole recomandate

Început de an "în forță" pentru cei trei angajați ai societății Polaris M Holding Constanța care sunt acuzați de FBI în dosarul cunoscutului om de afaceri Dumitru Martin, arestat la începutul lunii decembrie 2015 în Statele Unite ale Americii.

Dumitru Martin, acționar al Polaris M Holding Constanța, unchiul deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat pentru comiterea infracțiunilor de conspirație la dare de mită și dare de mită.

Ceilalți trei complici, Constantin Schille, de 62 de ani, Anamaria Cruceru, de 48 de ani, și Marcel Banaga, de 40 de ani sunt acuzați de aceleași infracțiuni. La sfârșitul lunii decembrie, au fost făcute publice numele lor după ce FBI a emis mandatele de arestare.

Statele Unite ale Americii au început deja procedurile pentru extrădarea celor trei. În baza colaborării, documentația va fi trimisă la Inspectoratul General al Poliției Române. Ulterior, pentru că cei trei sunt constănțeni, vor fi anunțați polițiștii din Constanța care îi vor reține pe suspecți. Cel mai probabil, aceștia vor ajunge în fața magistraților Curții de Apel Constanța pentru confirmarea mandatului și apoi vor fi duși la aeroport de unde vor fi preluați de către oficialii FBI pentru a-i duce în fața justiției americane.

v v v

Potrivit unui comunicat remis de autoritățile americane, dacă vor fi găsiți vinovați, fiecare inculpat va primi o pedeapsa maximă de 5 ani de închisoare pentru conspirație la dare de mită și 15 ani de închisoare pentru dare de mită, precum și o amendă adițională de 250.000 dolari.

În acest caz, oficialii americani nu au colaborat sub nicio formă cu autoritățile din România. Gurile rele susțin că s-a evitat acest lucru, deoarece Dumitru Martin este apropiat de serviciile românești, Polaris M Holding având contracte cu SRI, SIE și Ministerul de Interne.

"Faptul că un om de afaceri apropiat serviciilor românești a încercat să mituiască un oficial american, iar procurorul Wagner vorbește despre eliminarea corupției pentru a «asigura integritatea programelor federale americane» în contextul în care se lansează scutul antirachetă de la Deveselu ar trebui să dea de gândit autorităților românești de partea cui sunt", a declarat Chris Terhes, președintele Romanian Community Coalition.

Autoritățile americane au lucrat în acest caz aproape un an și jumătate și au fost infiltrați doi agenți sub acoperire. Dumitru Martin este acuzat că a mituit un ofițer din cadrul Forțelor Aeriene (US Air Force) pentru obținerea unui contract în valoare de 10,35 milioane dolari la baza Kogălniceanu pe o perioadă de cinci ani. Mai exact, firma lui Martin, Polaris M Holding, a plătit suma de 100.000 dolari - ultima tranșă dintr-o mită în valoare de peste un milion de dolari - unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriană Travis, dar care coopera cu FBI, potrivit unor documente judiciare (o plângere penală și o declarație pe propria răspundere a unui agent FBI).

"Suma de bani ar fi fost oferită ca mită în vederea obținerii unui contract prin care Polaris să furnizeze forțelor aeriene americane staționate la baza Mihail Kogălniceanu din România, pe o perioadă de cinci ani, containere de transport și depozitare. Polaris a virat banii în 19 septembrie, într-un cont bancar acoperit, creat de FBI, iar aceștia au fost retrași ca probă în 14 octombrie", se arată în declarația respectivă.

Dumitru Martin a fost arestat de FBI la începutul lunii decembrie fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune.

Comentează știrea

Marian Chiriac
11 februarie 2016
nu se mai saturau...

Banaga,un mare hot!!Cruceru și directorul pulii...si aia furau de stingeau..oamenii lui Titi

europeanu
11 februarie 2016
Iubesc americanii,urasc rusii

cred ca justitia romana isi cumpara o multime de tesle. I-au stricat americanii afacerile cu saracul titisor care a crezut ca toata lumea e facuta pentru spaga. Din america,titisor se mai intoarce in sicriu. Ceea ce merita cu varf si-ndesat. Pacat ca n-avem justirie americana.

Domn Puiut
11 februarie 2016
FBI,te iubesc!

Domnilor viitori parnaiasi americani.Uite cum sta treaba intr-o inchisoare federala: un trabuc la seful gastii de portoricani si negrii, o zi de demnitate.S-au terminat havanele, mare atentie cand va aplecati la dusuri dupa sapun,ptr ca s-ar putea ca un Juanito sau un Kunta-Kinte sa va bage in poponet toata demnitatea voastra de ghertoi made in Romania.

Andrei S
11 februarie 2016
Dreptate

Banaga jegule. Te'au ajuns blestemele. Rezisti 20 de ani la puscarie. Esti distrus omule. Familia ta e blestemata prostule.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8074 secunde