O nouă lovitură pentru Nicușor Constantinescu! Ce i-au pregătit procurorii

319
1
O nouă lovitură pentru Nicușor Constantinescu! Ce i-au pregătit procurorii - nicusorconstantinescu1423070560-1435572069.jpg
Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție– Serviciul Teritorial Constanța în ceea ce privește elicopterul SMURD. Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța care urmează să stabilească primul termen al procesului. Elicopterul a fost achiziționat în anul 2011, scopul fiind eficientizarea activităților de salvare în cazul situațiilor de urgență. "La data de 29 martie 2013, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a atribuit unei societăți comerciale, în mod nelegal, un contract de achiziție publică având ca obiect "Servicii de operare elicopter multifuncțional, medicalizat", "Servicii de transport ocazional" și "Servicii de reparare și întreținere a elicopterelor", prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acțiunilor de intervenție în caz de urgență, în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită, conform scopurilor programului (salvare de vieți și intervenții de urgență), a elicopterului respectiv.


La data de 01 iulie 2013, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a pus la dispoziția persoanei juridice elicopterul achiziționat din fonduri publice, deși firma respectivă nu a fost niciodată parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obținută finanțarea nerambursabilă și a fost achiziționat elicopterul. Prin această acțiune, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a schimbat astfel beneficiarii direcți ai investiției, precum și destinația aparatului de zbor respectiv.


Pe această cale, inculpatul a angajat, lichidat, ordonanțat și plătit, în mod nelegal, în perioada 05.07.2013 – 30.10.2014, din fondurile publice ale Județului Constanța, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentând cheltuieli cu serviciile de întreținere și operare a elicopterului", se arată în rechizitoriul întocmit de anchetatori.


Comentează știrea

zis
29 iunie 2015
Nicsor

Casalotul balos, oare ce suferinta mai inventeaza de data asta ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4246 secunde