O bază de date cu documentele Panama Papers, disponibilă din mai

167
O bază de date cu documentele Panama Papers, disponibilă din mai - panamapapers-1461767795.jpg
O bază de date electronică, ce va conține documente ale companiei panameze de consultanță Mossack Fonseca, a cărei dezvăluire a declanșat scandalul 'Panama Papers', va fi disponibilă începând din data de 9 mai, astfel că cei interesați de informațiile ce arată cum politicieni, oamenii de afaceri sau celebrități din lumea întreagă și-au ascuns averile prin paradisurile fiscale cu ajutorul societăților offshore vor avea posibilitatea să le consulte direct, transmite agenția EFE.


Anunțul a fost făcut, azi, de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), grupul ziariștilor care au analizat respectivele documente. 'Panama Papers' este considerată cea mai mare scurgere de informații secrete financiare până în prezent. Ea privește circa 11,5 milioane de documente despre activitatea desfășurată de societatea Mossack Fonseca între anii 1977 și 1995, perioadă în care ea a creat sau administrat peste 214.000 de entități offshore în 21 de paradisuri fiscale pentru clienți proveniți din peste 200 de țări și teritorii.

Printre cei care au desfășurat montaje financiare pentru activități de spălare de bani ori și-au ascuns averile prin paradisurile fiscale cu ajutorul acestor societăți offshore se numără peste 140 de responsabili de rang înalt din peste 50 de țări, inclusiv 12 foști sau actuali președinți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.349 secunde