Numărul incendiilor provocate intenționat în județul Constanța, în creștere

141
1
Numărul incendiilor provocate intenționat în județul Constanța, în creștere - numarul-1468341784.jpg
Din statistica incendiilor înregistrate în luna iunie, rezultă faptul că numărul incendiilor de vegetație uscată și de miriște este în creștere. Fie că vorbim despre țigări aruncate la întâmplare, din mașină, fie că agricultorii dau foc intenționat buruienilor care rămân după recoltare, efectul este același - devastator. 


În perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale este interzisă. Arderea miriștilor și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantina fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. 


Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului cu foc și/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, cetățenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancțiune contravențională, cu valori cuprinse între 1.000 și 2.500 lei. 


Comentează știrea

muzafer
13 iulie 2016
terorism

Ar trebui acuzati de acte de terorism pentru ca pun in pericol viata si bunurile materiale ale unor cetateni. Ce tot se umbla cu duhul blindetii. Nu merge la noi. Pulanul si munca in folosul comunitatii. hai sa terminam cu lamentatul si sa trecem la actiune.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3982 secunde