Mesaj pentru polițiști, de la ministrul Afacerilor Interne:

"Nu suntem aici pentru a deconta ce nu s-a făcut în trecut"

258
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, și secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Daniela Pescaru, s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor, care au protestat în fața sediului MAI și în fața Guvernului. 


Carmen Dan a reiterat angajamentul de a găsi o soluție echitabilă la reven-dicările salariale ale personalului MAI. 


"Am mai discutat cu sindicatele din Poliție și în săptămânile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a făcut în trecut. Am deschiderea și dorința de a schimba lucrurile în bine. Împreună trebuie să găsim soluții. Vă asigur că fac parte dintr-un guvern care pune în practică exact ce a promis", a declarat Carmen Dan, ministrul MAI. 


În cadrul întâlnirii, Ministrul Afacerilor Interne a reamintit că, în urma demersurile întreprinse până la acest moment de către conducerea MAI, aproape 80.000 de oameni au beneficiat de aplicarea HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.


Totodată, au fost inițiate o serie de amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9 din 2017, care, în acest moment, se află în dezbaterea Parlamentului, prin care sporurile și majorările salariale, stabilite proporțional cu timpul efectiv lucrat, inclusiv sporul pentru poliție judiciară, să se determine prin raportare la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare. 


Ministrul Afacerilor Interne a precizat că respectă dreptul polițiștilor de a protesta pentru a atrage atenția asupra inechităților cu care se confruntă de ani de zile, subliniind faptul că pentru rezolvarea acestora este nevoie de mai mult timp pentru a identifica sursele de finanțare și modalitatea tehnică prin care să fie aplicate aceste soluții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4546 secunde