Nu mai este nicio "halviță" să fii angajat la ISU "Dobrogea"!

3853
22
Nu mai este nicio

Articole de la același autor

Dacă, în urmă cu câțiva ani, era bătaie pe posturile scoase la concurs de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, situație înregistrată, de altfel, în toată țara, motiv pentru care mulți dintre șefii care conduceau atunci aceste unități au "călcat pe bec" și au "vândut", practic, posturile pe pile ori pe bani grei, în prezent, situația este cu totul alta.
"Bătaia" pentru un post la ISU Dobrogea avea motive serioase în spate. Printre acestea: salariile bune față de alte domenii de activitate și programul lejer. Interesul crescut a făcut ca banul, sau "ochiul dracului" - cum i se spune în popor, să întunece mințile și să-i determine pe unii șefi ai ISU "Dobrogea" de la vremea respectivă să-și mânjească mâinile și carierele.
Dosarul de corupție care a dus la arestarea unor persoane cu funcții importante a rămas în pronunțare abia săptămâna trecută, după aproape trei ani de proces, astfel că rămâne de văzut ce pedepse vor fi aplicate militarilor cu funcții și grade înalte de la ISU "Dobrogea" care
și-au folosit pozițiile pentru a angaja pe pile ori pe sume frumușele zeci de persoane în sistem.
În toți acești ani care au urmat scandalului șpăgilor, interesul oamenilor pentru a ocupa un post în cadrul acestei arme a scăzut enorm. Mai mult, disponibilizările ce au afectat, la fel ca în Poliție ori Jandarmerie, și acest domeniu cu un rol extrem de important în siguranța și salvarea oamenilor, au creat un nou val de nemulțumiri. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că salariile au fost micșorate, iar odată cu zecile de disponibilizări cei care au rămas au fost nevoiți să preia din atribuțiile celor care au fost dați afară. Prin urmare, în prezent, nu mai este nicio "halviță" să fii angajat la ISU "Dobrogea"!

Zeci de angajați acuză că au fost dați afară pe nedrept
Totuși, zeci de angajați și-au pierdut posturile, anul trecut, în toamnă, în urma ordinului venit de la centru. Disponibilizările au afectat, așa cum spun gurile rele, tot pe cei fără pile ori care nu au "cotizat", la un moment dat, ori nu au "uns" corzile sensibile din Inspectorat.
Lucru cert este că, în prezent, zeci de disponibilizați au ales să dea în judecată Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța. Mai exact, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Paula Anghel, 41 de foști angajați se judecă în prezent cu ISU "Dobrogea", contestând decizia luată în ceea ce îi privește și cerând judecătorilor anularea actului administrativ prin care le-au fost încetate raporturile de muncă.

Pompierii pleacă pe capete
Dacă unii angajați plâng după locurile de muncă de la ISU "Dobrogea", faptul că situația nu mai este atât de roz precum era odată o demonstrează și realitatea următoare: cei care au rămas nu mai așteaptă să fie alungați printr-o modalitate sau alta, ci mulți dintre ei aleg să plece de bună voie, nemulțumiți de salariile pe care le au ori de condițiile de muncă. Așa se face că, în ultimele luni, mai exact de la data de 1 octombrie 2011 și până în prezent, 15 cadre au trecut în rezervă, fie prin pensionare, mutare la o altă structură ISU, demisie sau concediu fără plată. Iar numărul dezertărilor va fi mult mai mare, sunt de părere unele voci.
Cel mai grav este însă faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, la fel ca celelalte structuri din țară, este o structură vitală pentru salvarea oamenilor aflați, dintr-un motiv ori altul, în dificultate. Sunt zile în care pompierii trebuie să intervină în zeci de incendii ori să salveze, pe muchie de cuțit, viețile unor oameni implicați în accidente rutiere extrem de grave. Dacă efectivele acestor unități sunt decimate, dintr-un motiv ori altul, timpul de reacție ori eficacitatea acestora va fi mult mai scăzută.



Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
ANONIMUS
2 mai 2012
DREPTATE SI ADEVAR

De ISU. Constanta scrieti domnilor jurmalisti de la Cuget Liber cum au facut disponibilizarile ??? ))) Noi am actionat in instanta ISU si cerem aceleasi lucrui k si colegi de la Jandarmerie. De colegi nostri ati scris ca isi cauta dreptatea in instanta , in schimb de ISU nimic. Ei (Jandarmeria) au dat examen pt disponibilizare in schimb la noi lista a fost facuta dupa pile; au ramas aia cu abateri disciplinare spagari din 2007 care nu au stagiu militar ; DNA`ul ia repus pe functii pe inculpati din dosarul angajarilor frauduloase din 2007 ( 3000, 4000 de euro pt un loc la ISU.Constanta).Domnilor jurnalisti scrieti si despre spagarii de la ISU.Constanta( Ofiteri facuti la apelul bocancilor) , duduie orasul , se vorbeste peste tot de acesti impostori care fac de ras haina militara. DNA cu vizorul pe ISU.Constanta ; disponibilizarile au fost facute ilegal , nu sau respectat criteriile impuse de minister, nu a fost sustinut examen pentru stabilirea persoanelor pentru disponibilizare. Au plecat din sistem cei angajati in 2006 care nu au dat spaga, in schimb angajati spagari in 2007 snt ocrotiti de lege. Spagarilor ne intoarcem inpoi in sistem. PS: Au rams in sistem agajati din 2007 fara stagiu militar , cei care au dat spaga 3000/4000 de Euro pt un loc la Isu. Dosarul 2007 Isu.Constanta angajarile frauduloase ;)

coco
2 mai 2012
Are dreptate colegul domnilor jurnalisti

Mare adevar , asa este disponibilizarile la ISU au fost facute dupa criteriile pilelor. Spagrii angajati in 2007 snt chiar orotiti de legea spagilor. De la birourile neamurilor nu sa atins nimeni . Nevestele, nepoatele, ficele au ramas cu curul de 90 de kg pe saune. Daca le pui sa alerge 10 m le ia Zmurdul .Rusine DNA ati repus pe functie inculpati din dosarul angajarilor frauduloase din 2007; Cuget Liber scrie tata si de Spagari de la ISU, prin tot orasul se vb de acesti indivizi. Ne cautam drepatea in instanta si vom castiga. Rusine ISU.Consanta, Rusine Ofiterilor spagari ..... betivilor

giogini
2 mai 2012
Bravo Cuget Liber

BRAVO, MULTUMIM si speram ca in continuare sa fiti cu vizorul pe acesti impostori (colonei, maiori, Locotenenti) care conduc Isu.Constanta ca pe o firma personala. Dosarul din 2007 va rog sa`l mai analizati , inculpati din acest dosar au fost repusi pe functiile detinute anterior arestarilor, punerilor la dispozitie. In prezent toti inculpati din dosarul 2007 angajrilor frauduloase sunt bine mersi , unii ocupa posturi de conducere , de executie , de control. Mare adevar cu disponibilizarle efectuate: au ramas in sistem cei angajati in 2007 fara stagiu militar , care au cotizat 3000/4000 pt un loc la ISU. Disponibilizarel au fost facute ilegal , nu au respectat criteriile impuse de ministerul de interne, nu au sustinut un examen pt disponibilizare, lista a fost facuta dupa pile , spaga etc.

eu
2 mai 2012
Pauala Anghel vampa de 30 de lei

Sa nu isi mai dea cu parerea Paula Anghel , aceasta vampa de 30 de lei pozata in ipostaze porno . Sa isi vada de facutul cafelelor si bocancilor la colonei de la ISU. Mananca rahat k isi dau demisia , ca 15 cadre au fost trecute in rezerva prin demisie etc. Sa isi dea ea demisia sa vedem unde se angajeaza domnisoara aceasta . Cine naiba te mai angajeaza pe saracia asta. Cum de am putut noi sa dam in judecata ISU??? Pai daca au facut disponibilizarea dupaureche, dupa telefoane, dupa spaga, Cum naiba sa nu dai in judecata. Daca era facuta corect doar un nebun se mai judeca prin tribunale cu voi ma spagarilor (ISU). Aveti un tupeu de nesemtiti in voi , dupa ce ca ati distrus vietile noastre, mai mancati si rahat , ca dati drept corecti, nepatati. Toata Constanta stie despre voi ; si primarul , si prefectul , si consiliul judetean. Nu va mai milogiti si plangeti k nu sunteti ajutati de institutiile locale pt ca meritati acest lucru. Sunteti niste nimicuri , nu mai are tupeul IGSU sa puna Inspector sef autohton- constantean , aduce la conducere din alte colturi ale tari. de ce ? Pt corectitudinea de care ati dat dovada. RUSINE

gigi
2 mai 2012
Cata nesimtire zace`n voi

Cat de nesimtit poti sa fi sa dezimformezi toata opinia publica domnilor de la ISU. In loc sa tot dezimformati daca tot va credeti corecti cu noi, cu disponibilizarile facute noi va rugam sa va prezentati la procese , sa nu ne tot amanati infatisarile. Daca ati facut corect disponibilizarile veniti mai in fatza Insatntei si aratati dovezile, Gigi dat afara pt k avea batere , pt k nu era apt medical etc. Nu mai punem in discutie ca trebuia sustinut examen pt stabilirea disponibilizatilor. Jandarmeria, Politia au dat examen in schimb la ISU dupa cumetrie. Vine PSD`ul domnilor ofiterasi , mai avem si noi neamuri baga prin partid , vai de voi , sa va mai plangeti pe la prefect ca nu sunteti dotati , ca aveti nevoie de x de y . Dracu o sa va ajute impostorilor, coruptilor , spagarilor. Singurul exemplu dat Dosarl 2007 DNA - angajarile frauduloase vs spagile date. Mai spuneti ceva . Si acuma in 2011 disponibilizarile masluite. Multumim CUGET LIBER si va rugam din tot sufletul sa ne sustineti , si sa fiti in continuare cu vizorul pe acesti spagarii care fac de ras institutia si haina militara.

cici
2 mai 2012
Rusine ISU.Constanta

Prezentativa mai la procese corectilor, dati din gura prin presa in Instanta nu se prezinta nimeni din partea voastra. Trimitetil pe umflatul ala de jurist Alexandrescu sa aduca el documentele cu disponibilizarile. Ce tot va cotiti ca pasaricile alea , va umflati prin inspectorat si in fatza judecatorilor nu aveti tupeul sa veniti. Daca ati fost asa de corecti de ce va tot cotiti ??? Veniti si daca aveti dreptate va stangem mana respectos, daca nu sa platiti fratilor cu locurile de munca. MULTUMIM CUGET LIBER ca sunteti alaturi de noi.

Fane
2 mai 2012
Multumim Cuget liber

Multumim Cuget Liber si va rugam sa fiti alaturi de noi in continuare. Domnilor de la ISU, domnule Inspector sef va rugam veniti in fatza instantei de judecata. Noi stim ca nu au fost facute corect restructurarile, ca listele au fost facut de Sefi GIS-Comandat. Detasament, dar daca voi tot o sustineti sus si tare sprin presa ca noi mintim , ca dezimformam prezentativa la termenele de judecata. Veniti si cu un reprezantanta de la Cuget Liber daca tot va dati asa de corecti. Tot ce au scris mai sus , toatae comenturile sunt 100% adevarate.

Timi
2 mai 2012
Cuget Liber MULTUMIM

Bai milogilor de la ISU veniti la judecata cu documentele doveditoare despre modul in care sau facut disponibilizarile. Coteilor beti o stilca de vin ca poate asa va dati seama ca puscaria va mananca. Spagarilor ati nenorocit familiile, ne ia banca casele nenorocitilor. Prezentetiva in instanta sa terminam o data cu tot taraboiul asta. Vai de voi daca punem mana pe voi, nici dracu nu va mai scapa in viatza.

eu
2 mai 2012
...

La Constanta CORECT era si asta o stim toti : EXAMINATA TOATA LUMEA CA LA ANGAJARE ;)

cristian
2 mai 2012
....Mutumim Cuget Liber

Pacat ca presa este si ea condusa sau mai bine zis subjugata politic caci altfel am fi vazut o atitudine solidara dar din pacate sunt mai importante subiecte gen politicieni,violatori,criminali etc. tot procesul de disponibilizare al subofiterilor pompieri sa musamalizat in cel mai nesimtit mod.pacat.

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Scurgeri de combustibil la Agigea
Pagina a fost generata in 0.6823 secunde