Nu iese fum fără foc. ISU "Dobrogea" și Ambulanța stau prost la capitolul colaborare?

238
1

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" și Serviciul Județean de Ambulanță Constanța se vor reuni, până la finalul anului, într-un singur dispecerat. Județul Constanța și București sunt singurele din țară care nu lucrează într-un dispecerat integrat. Subiectul a fost dezbătut, sâmbătă, în cadrul Conferinței Naționale de Farmaco-economie și Management Sanitar care a avut loc la Târgu Mureș. 


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat că aducerea celor două instituții în același loc este un pas major și că se cola-borează mult mai bine. 


"În țară, am ajuns la un pas major înainte: am reușit să aducem ambulanța și pompierii în același dispecerat în ultimii doi ani, mai avem două de «cucerit», Constanța și București. Dar încă ne mai luptăm cu mentalitățile. Sunt diferite modele cum s-a organizat activitatea, mie îmi place modelul, dar în continuare unii nu vor să colaboreze cu alții. Și aici stau spate în spate ca să nu se vadă între ei, eventual se aud, dar nu se văd. În alte județe s-au organizat chiar mult mai bine și stau față în față și lucrează. Dacă cel de la ambulanță e ocupat, pompierul vorbește pe stație și îl ajută", a declarat Raed Arafat. 


Contactat telefonic de reporterii "Cuget Liber", Arafat a precizat că la Constanța nu ar fi o problemă de colaborare între cele două instituții, ci problema spațiului. 


"În ceea ce privește județul Constanța, este o problemă de spațiu. Cel puțin din ce mi s-a transmis până în prezent, se dorește o colaborare între cele două instituții. Trebuie rezolvată problema spațiului, acolo trebuie să pistonăm. Locația va fi la ISU și sper ca, până la finalul anului, acest lucru să se concretizeze. Este o soluție foarte bună, deoarece serviciile de ambulanță trebuie să stea împreună și să gestioneze informațiile primite", a precizat Raed Arafat. 


Secretarul de stat a adăugat că, pentru eficientizarea activității dis-peceratelor, s-a impus organizarea de cursuri, astfel încât să se ajungă la abordarea integrată a urgențelor. 


"Acesta este un dispecerat colocat în care vor funcționa două instituții, ISU și SAJ. Mi se pare o idee extraordinară, având în vedere faptul că cele două instituții pot comunica eficient pentru gestionarea situațiilor de urgență pe linie medicală. A fost identificat un spațiu pe care încercăm să îl pregătim pentru primirea celor de la SAJ. Avem nevoie și de niște fonduri pentru acest lucru, dar cu ajutorul domnului secretar de stat, sunt convins că vom reuși", a declarat locotenent colonel Daniel Petrov, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea". 


Aparent, nici medicii de la SAJ nu au nimic de obiectat cu privire la această propunere. 


"Serviciul Județean de Ambulanță este de acord cu această sistematizare, iar în momentul în care va fi pus la dispoziție un sediu, vom veni cu toate resursele. Noi colaborăm bine și în prezent cu cei de la ISU și presupun că atunci va fi o colaborare mult mai eficientă", a declarat dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. 


Comentează știrea

Vasilica
4 noiembrie 2015
Jobonline

Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! Incepeti rapid si fara riscuri, in asa fel incat sa castigati intr-un mod garantat bani mai multi. Oferim contract si tot ceea ce aveti nevoie pentru o activitate relaxanta si de incredere maxima. Pentru mai multe informatii, contactati-ma la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Descoperire macabră, la Medgidia
Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Mașini incendiate la Constanța
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Mașină mistuită de flăcări
Luni, 28 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Se fac angajări la ISU "Dobrogea"
Pagina a fost generata in 1.4126 secunde