Nu ai zece clase, nu "pupi" permis auto! "Românii vor merge după carnet în străinătate!"

1516
6
Nu ai zece clase, nu
În Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, s-a discutat ieri, proiectul de lege prin care se instituie probe mai dure pentru obținerea permisului auto. Inițiativa propune ca examenul pentru permisul auto să aibă patru secțiuni: teorie, poligon, traseu ziua și pe timp de noapte. 


Inițiatorii proiectului au avut în vedere reducerea numărului de accidente de circulație cauzat de slaba pregătire a șoferilor. Contestatarii acestui proiect de lege sunt chiar școlile de șoferi, care afirmă că românii vor susține examenele în alte țări. 


Indiferent de avizul primit în Camera Deputaților, Parlamentul urmează să decidă dacă inițiativa legislativă va fi aprobată sau nu. Proiectul a fost inițiat de fostul deputat constănțean Florin Gheorghe, însă nu este deloc pe placul școlilor de șoferi. Potrivit acestora, odată intrate în vigoare aceste modificări, timpii de așteptare pentru candidații care urmează să susțină probele practice se vor mări substantial, iar mulți români vor opta pentru a obține carnetul de conducere în alte țări. 


"Nu văd aceste modificări ca fiind ceva pozitiv. Viitorii șoferi cred că ar aștepta până la șapte luni pentru a susține proba practică, la cum arată lucrurile acum. O parte din cursanți vin în România pentru că în stră-inătate sunt permisele scumpe, însă în ritmul acesta, circuitul se va inversa, vor pleca românii pentru a-și lua permise de conducere din străinătate", a declarat, pentru "Cuget Liber", Niculae Dicu, directorul Școlii de șoferi DIA Auto. 


O altă veste care-i va afecta pe candidați, dacă modificările legislative vor intra în vigoare, se referă la imposibilitatea înscrierii dacă aceștia nu au terminat zece clase, potrivit Strategiei de Siguranță Rutieră. Astfel, cetățenii care locuiesc în mediul rural vor fi dezavantajați, în opinia reprezentanților școlilor de șoferi. 


"Ne afectează extraordinar de mult. Dacă va intra în vigoare prevederea cu zece clase obligatorii, vom avea candidați mult mai puțini. Nouă, școlilor de șoferi, ni se pare că limita de opt clase era potrivită, iar lumea știa să scrie și citească. Astfel, îi înjosim pe cei din mediul rural, care nu au posibilități să termine zece clase", a mai adăugat Niculae Dicu. 
v v v
Candidații vor fi nevoiți să treacă patru probe și nu două, așa cum se întâmplă în prezent. Pentru a obține permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât și trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate și proba practică pe timp de noapte. 


Comentează știrea

Emilian Bujor
1 martie 2017
Exagerare

Marea problema din traficul romanesc sunt tocmai Scolile de soferi din Romania- putine sunt serioase si invata prudenta si conducerea ecologica. Este posibil ca romanii stabiliti in strainatate sa nu mai vina in Ro ptr carnet dar ca romanii sa plece in strainatate sa faca scoala sau sa dea examen este o exagerare grosolana.

gogu
1 martie 2017
si totusi

Este demonstrat ca intrafic te comporti conform celor 7 ani de-acasa.

pt domnul Niculae Dicu
1 martie 2017
halal instructor

Domnule Dicu nu va cunosc dar imi dau seama dupa cum vorbiti ce fel de instructour sinteti.Dumneavoastra va numarati printre cei la care vin tiganii analfabeti si le aranbjati examenul si dupa aia se fac taximetristi?Cel din zona rurala de unde sa aiba bani sa se duca in strainatate sa faca scoala de soferi?Si chiar sa aiba nu va trece examenul pentru ca la ei nu merge sa ia examenul un analfabet care da spaga.Foaret bine eu sint de acord .

Antonescu
1 martie 2017
Jale!!

Din pacate Romania este plina de soferi analfabeti, de tiganoi care au luat examenul de permis pe spaga, soferi violenti cu minimul de pregatire. Toate acestea duc la accidente soldate cu morti, raniti si, din pacate marea majoritate nevinovati. S-a scos taxa de prima inmatriculare si totusi soselele sunt pline de masini inmatriculate pe Bg. De ce? Pentru ca nu vor sa plateasca impozite si taxe la fel ca noi ceilalti! Ar trebui opriti in trafic si cerut buletinul si daca esti roman sa fii obligat sa inmatriculezi masina aici. De ce pentru unii muma si pentru altii ciuma?

geo
1 martie 2017
haha

Astfel, îi înjosim pe cei din mediul rural, care nu au posibilități să termine zece clase", a mai adăugat Niculae Dicu - domnule te informez ca posibilitati sunt transport gratuit, invatamant gratuit, dorinta nu este si neimplicarea autoritatilor locale - primarie - politie care nu fac nici un demers pt a se respecta legea - 10 clase obligatorii. Copii din medii cu venituri mici au si burse - program bani de liceu 180 lei/luna. Cat se mai da spaga pt carnet acum?

sofer
1 martie 2017
drive test

cu 7 ani de acasa se poate cere permis de conducere, deci la varsta de 7 ani pentru ca suntem mai educati // daca unul nu stie carte, cum poate sa treaca un examen usor de soferie //cei care merg in alte tari stiu ca se face atestarea diplomelor si examenele nu sunt foarte simple !!

Răspuns la: si totusi
Adăugat de : gogu, 1 martie 2017
Este demonstrat ca intrafic te comporti conform celor 7 ani de-acasa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5185 secunde