Noul Civic Tourer, record mondial în materie de eficiență

517
Noul Civic Tourer, echipat cu un motor Diesel 1.6 i-DTEC, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, după ce a reușit să parcurgă o distanță de 13.498 de km, cu un consum mediu de 2,82 l/100 km. 


Traseul a inclus 24 de țări, printre care și România, iar echipa de ingineri Honda, formată din Fergal McGrath și Julian Warren, a vrut să demonstreze eficiența noului Civic Tourer în condiții normale de trafic. Startul s-a dat din orașul belgian Aalst, pe 1 iunie. Echipa s-a întors în același punct, pe 25 iunie. 


Noul Civic Tourer a reușit să parcurgă în medie 1.500 de km cu un plin de carburant, depășind cifrele declarate de consum (3,8 l/100 în regim mixt) cu peste 25%. Echipa s-a oprit doar de 9 ori pentru a realimenta, la un cost total de 645 euro pentru 13.498 km parcurși. Toate alimentările de pe traseu au fost efectuate în benzinării publice, iar presiunea din anvelope a fost cea recomandată de producător. 


Cei doi ingineri au fost nevoiți să conducă în medie 600 km pe zi, deoarece regulile impuse de Cartea Recordurilor Guinness implica prezența ambilor șoferi pe toată perioada deplasării. Pentru ca noul record să fie atestat de Guinness World Records, echipa a colectat dovezi pe parcursul drumului (date GPS, poze, filme etc.). Pentru a avea la dispoziție date exacte legate de poziția mașinii, noul Civic Tourer a fost echipat cu un sistem de monitorizare prin GPS furnizat de producătorul TRACKER. 


McGrath și Warren au subliniat faptul că orice client poate atinge performanțe similare cu noul Civic Tourer 1.6 i-DTEC, dacă folosește tehnici de condus economice și își alege o rută care să permită un stil de condus eficient. Pe parcursul traseului, cei doi ingineri au respectat limitele de viteză impuse și nu au avut greutate nenecesară în mașină. 


Rezultatul înregistrat de noul Civic Tourer 1.6 i-DTEC este cu atât mai spectaculos, cu cât nu este vorba de un model de clasă mini sau mică, ci de un break compact ce beneficiază de un portbagaj spațios. 


Pentru cei curioși, noul Civic 1,6 i-DTEC poate fi testat la dealerul Honda din Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3797 secunde