Nicușor Constantinescu, trimis în judecată într-un alt dosar

221
Nicușor Constantinescu, trimis în judecată într-un alt dosar - nicusorconstantinescu1423070560-1429187281.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Nicușor Constantinescu, fiind acuzat de abuz în serviciu (trei infracțiuni), constituire a unui grup infracțional organizat și conflict de interese (nouă infracțiuni). Alături de acesta au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, Cristian Zgabercea, consilier al președintelui CJC la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală, Carmen Oproiu, directorul Direcției Coordonare Instituții Subordonate din cadrul CJC la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, Marcel Părău, reprezentant al Fundației Culturale Thalia, pentru evaziune fiscală, dar și Fundația Fantasio, pentru constituire de grup infracțional și evaziune fiscală, și Fundația Culturală Thalia, pentru complicitate la evaziune fiscală. 


Anchetatorii spun că Nicușor Constantinescu a plătit în mod ilegal, cu ajutorul lui Cristian Zgabercea și Carmen Oproiu mai bine de cinci milioane lei ca finanțări nerambursabile din fonduri publice către asociații și fundații. Finanțarea și plățile au fost efectuate numai în baza unei hotărâri a Consiliului Județean, fără respectarea normelor legale. Apoi, în 2012, președintele suspendat al CJC a finanțat cheltuieli cu activități sportive în sumă de peste 13 milioane lei, plăți nerambursabile din fonduri publice către asociații și cluburi sportive. 


Procurorii spun că, în perioada 2009-2014, Nicușor Constantinescu a aprobat virarea unei sume de 100.000 lei către Direcția Județeană de Sport și Tineret, la solicitarea instituție, pentru achitarea unui avans către un hotel, în condițiile în care hotelul era deținut de o societate la care Nicușor Constantinescu deține 25% din părțile sociale. Apoi, președintele suspendat al CJC a finanțat echipa de handbal a municipiului Constanța de la bugetul județean cu peste 3,7 milioane lei, iar din această sumă clubul sportiv, al cărui președinte era tot el, a achitat societății la care Constantinescu deținea 25% din părțile sociale, suma de 113.000 lei. În plus, anchetatorii îl acuză pe Nicușor Constantinescu că a încheiat șapte contracte de prestări servicii cu trei firme, la care asociat este o persoană aflată în relații comerciale cu el și a efectuat plăți din fonduri publice în temeiul acestor contracte, în mai multe rânduri, în cuantum total de peste trei milioane euro. 


Până în acest moment, Consiliul Județean Constanța nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză, deși i s-a solicitat acest lucru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4268 secunde