Nesimțire maximă! Bulevarde blocate de părinții ce vin să-și ia odraslele de la școală

9894
18
Începutul și finalul orelor de curs ale elevilor generează adevărate blocaje în trafic, în zona școlilor și liceelor constănțene. Din comoditate sau din lipsă de bun simț, o parte a părinților care-și duc sau își iau copiii cu mașina aleg să oprească autoturismele fix în fața unităților de învățământ. Astfel, ei ocupă aproape toate benzile de circulație, iar traficul se desfășoară cu greutate, iar adeseori chiar se blochează timp de câteva minute. 


Problema nu le este străină polițiștilor rutieri, care, împreună cu polițiștii locali, desfășoară săptămânal acțiuni în zona anumitor unități de învățământ. Chiar și așa, în ciuda prezenței oamenilor legii și chiar a amenzilor acordate părinților, fenomenul este departe de a fi stopat. De la începutul anului și până în prezent, au fost acordate zeci de sancțiuni contra-venționale celor care au parcat neregu-lamentar, în timp ce își așteptau copiii să vină de la școală. 


Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța anunță faptul că polițiștii rutieri acționează în cooperare cu polițiștii locali, pe raza municipiului Constanța, pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere referitoare la oprirea și staționarea voluntară a vehiculelor, inclusiv în zona unităților de învățământ din municipiul Constanța. 


"Pe parcursul activităților cu caracter preventiv, s-au aplicat pe raza municipiului Constanța, numai de la începutul anului, peste 1.920 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la oprire voluntară, prev. de art. 142 din H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, prevăzute cu 2 sau 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare, respectiv pentru încălcarea prevederilor referitoare la staționare voluntară, prev. de art. 143 din H.G. 1391/2006, prevăzute cu 4 sau 5 puncte amendă și 3 puncte de penalizare", precizează Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 


Ne întrebăm oare câte dintre aceste amenzi au fost date în situațiile concrete, descrise mai sus. Cel puțin în dreptul Liceului "Ovidius", n-am prea zărit picior de polițist în respectivele ore de vârf. Îi găsim, în schimb, dimineața, în ceea ce mulți constănțeni numesc "pânda de la trecere", în apropiere de Kaufland. 


Zonele în care se creează cele mai mari ambuteiaje sunt pe bulevardele Lăpușneanu și Brătianu, în dreptul Școlii Spectrum și în fața liceului "Ovidius", dar și pe strada Soveja, la Școala 23. Polițiștii locali recunosc că nu au efectivele necesare pentru a acoperi fiecare școală din municipiu. 


"În fiecare dimineață, polițiștii locali întreprind acțiuni în preajma unităților de învățământ pentru a fluidiza traficul și pentru a preîntâmpina astfel de evenimente. Numărul efectivelor de polițiști locali nu permite acoperirea tuturor unităților de învățământ din municipiu, însă echipajele sunt concentrate în zonele mai proble-matice și acolo unde primim sesizări. Au fost acordate sancțiuni și vor fi în continuarea acțiuni, inclusiv în zona unităților de învățământ din municipiul Constanța", a declarat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cetatean
20 martie 2017
Politie de rahat, spagari

In urma cu cateva seri, la ora 18:40, ne intorceam de la oras, desii am mers regulanentar, intrand in localitate am virat semnalizand, pe o strada secundara. Catre casa. Moment in care o masina a politiei in spatele nostru. Sirena, girofare pornite, trage pe dreapta. Am oprit, vine si ne cere actele. Masina de romania. I-am dat actele si intreb " sa intamplat ceva?" raspuns: "ce trebuia sa se intample ceva, la tara, la ora asta?" era 18:40!!! I sa cerut soferului sa sufle in etilotest. Acte ok, alcool 0. De ce noi, cand sunt destui cu masini de Bg beti,fara acte si fara permis? Pe aia nu ii mai vede. Vedeti ce face spaga?

cunosc unu
20 martie 2017
belu

ca cimitirul

jj
20 martie 2017
jj

Lasa liceul, problema voastra e ca se intinde coada pana in fata sediului cugel liber. Obiectivism domne, ce sa mai vorbim.

Vasilica
20 martie 2017
Societate bolnava !

. Pe str. 1907 stai in autobuz de iti vine rau...minurte bune autobuzul se misca ca melcul , se misca asa datorita cozii infenale creata de nesimtitii care vor sa-si lase progeniturile in poarta scolii ! Orasul asta este terminat ,degeaba dam vina pe autoritati.....totul porneste de la noi si cei 7 ani de acasa !

Efectul Mazare-Fagadau
20 martie 2017
Efectul de bumerang

Nu am masina,nu am copil la acest liceu.In schimb locuiesc in zona iar ce se petrece acolo ma deranjeaza si pe mine.Dar eu nu as da vina pe parintii care isi asteapta copii sa iasa de la ore.Ce se intampla acolo este efectul dezvoltarii dezordonate a orasului Constanta,este efectul Mazare-Fagadau.Este efectul lipsei de viziune,este efectul prostiei si nepriceperii administratiei locale.Intr-un oras cu un sistem public de transport in comun bine dezvoltat,curat,modernizat nu s-ar fi intaplat asa ceva.Politia poate sa dea amenzi la infinit.Cand politistul s-a intors cu spatele,ca trebuie sa faca si el pipi odata,soferii vor stationa din nou pe a treia banda.Dar nu conteaza.Populatia a fost multumita de cum a dansat Mazare pe plaja la Mamaia.Fagadau este impresionat de personalitatea lui Mazare si Dragnea il regreta pe fostul primar.Domnilor,ar trebui sa existe o lege care reglementeaza autoflagelarea primarilor prosti sau nepriceputi dar aroganti si galagiosi in acelasi timp.De exemplu,Mazare ar trebui sa-si administreze 100 de bice pe spate timp de 30 de zile si intr-o piata publica.In timpul asta l-as obliga sa strige...Ierati-ma am fost un idiot...iertati-ma ! Indurareeee ! Indurareeee...pac...plici...pac...plici...! Pac...plici...pac...plici...! Am fost un primar prost....pac...plici...pac...plici...! Numai asa poate fi iertat de noi. Iar Fagadau pentru ca a identificat problema si a bagat-o in calendar,Fagadau trebuie obligat sa-si duca puradelul la scoala cu autobuzul,sa cerseasca un loc pe scaun de la o "romanca" cu capot pe ea si noi sa-i furam din buzunar cate un portofel sau ghiozdanul de scoler.Apoi il iertam....Asa inteleg eu Legea autoflagelarii....Ati auzit,mai pesedeilor ? Ar mai fi si alte pedepse.De exemplu,l-as pedepsi pe Fagadau sa se inscrie in ALDE sau in PNL sau sa predea cursul de prostie la Liceul Ovidius .Ramane de discutat.

ciupi
20 martie 2017
Sa vina politia

Sa vina politia circulatiei la sc 7 Remus Opreanu ! La iesirea spre Adamclisi troneaza masini pe trouare. Isi parcheaza masinile in asteptarea copiilor pana in poarta scolii. Copii mici si parinti fac slalom printre masini in tiuitul clacsoanelor. La iesirea dinspre al Heracleea, aceiasi situatie. Se urca cu masinile pana in poarta scolii. Nu ai loc sa iesi.Pe alee pana in Lapusneanu te clacsoneaza sa le faci loc. Este o chestiune de timp pana se va intampla o nenorocire si nu am vazut de 2 ani de cand astept copilul acolo ,odata un politist

mazare
20 martie 2017
CISMELEi

Pe starada Cismelei in dreptul scolii 29 seara e circ acompaniat de orchestra de claxoane. Nu am vazut in 10 ani nici un Militian.

Nicolas
20 martie 2017
Cismelei

Sa vedeti circ pe str Cismelei la scoala 29!

Dragnea
20 martie 2017
La pușcărie

La pușcărie cu zdrentele astea ordinare care încurcă circulația rutieră dimineața la prânz și seara, iar poliția o freacă la rece!

alex
20 martie 2017
incalcarea legii

ar trebui facut ceva pentru ca aceasta situatie e in multe locuri din oras la anumite ore, Scoala 24, Lic. Mircea, Sc. 28 ... la scoala 24 cu cateva luni in urma politia dirija traficul pentru a le face loc astora care isi duceau copii la scoala, pratic ii protejau, in loc sa aplice legea si sa dea amenzi si sa ridice permise ... este inadmisibil ca nu se iau masuri....In plus transportul in comun e sub orice critica...maxi-taxi este pericol public...nu exista infractructura civilizata care sa asigure transportul civilizat la ore de varf. Aici e vina in primul rand a primarie.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2263 secunde