Navele militare străine ajung în Marea Neagră, pentru exercițiul Trident Poseidon

149
Navele militare străine ajung în Marea Neagră, pentru exercițiul Trident Poseidon - navelestraine-1432312321.jpg

Articole de la același autor

Navele care participă la exercițiul multinațional Trident Poseidon 2015, care se desfășoară în perioada 22 - 28 mai, încep să ajungă în Marea Neagră. Vineri, a acostat în portul militar Constanța dragorul maritim Skval, iar duminică este așteptat să sosească și distrugătorul USS Ross.

Pe timpul staționării navelor aliate în portul Constanța, militarii români și cei străini vor participa la ateliere de lucru comune, pentru stabilirea modalităților de acțiune și a activităților ce vor fi executate pe mare, în timpul exercițiilor.

Cele două nave vor ieși în larg, luni, 25 mai, împreună cu navele militare românești, pentru exerciții comune și trageri de luptă, fiind exersate proceduri specifice la răspuns în situații de criză. Pe mare vor fi executate în comun exerciții de interdicție maritimă, de căutare și descoperire submarine, exerciții de luptă împotriva minelor marine etc.

Pe de altă parte, într-un comunicat dat publicității de Marina USS, comandantul distrugătorului USS Ross, Tadd Gorman, declara referitor la prezența în apele Mării Negre: "Prezența USS Ross în Marea Neagră va demonstra angajamentul SUA pentru securitatea colectivă a aliaților noștri din NATO. Vom acționa îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a spori securitatea maritimă, pregătirea și capacitatea navală și pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune".

Distrugătorul USS Ross este dotat cu senzori și capacitate de interceptare antirachetă, având și dotări pentru răspuns la atac terestru, antisubmarin și apărare antiaeriană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2718 secunde