Navă cu o sută de migranți, interceptată la Mangalia

179
Navă cu o sută de migranți, interceptată la Mangalia - velieremigrantisirieni1137322054-1410785090.jpg

Articole de la același autor

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, 132 de persoane se aflau la bordul pescadorului găsit, astăzi, la aproximativ șapte mile marine de Mangalia. 


Ambarcațiunea a fost observată azi dimineață de polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră - SCOMAR. Ambarcațiunea nu avea pavilion arborat și se apropia de apele teritoriale ale României. La fața locului a plecat o navă de frontieră, iar polițiștii au observat că pe pescador erau îngrămădiți câteva zeci de bărbați. Pentru că marea era agitată, iar vântul puternic, iar ambarcațiunea în mod evident supraîncărcată, ceea ce punea în pericol viețile tuturor celor aflați la bord, conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgență o misiune de salvare a celor aflați la bordul navei. La fața locului a intervenit o ambarcațiune de la Grupul de Nave Mangalia și ambarcațiunea "Albatros" a Centrului Maritim de Salvare pe Mare, care au remorcat pescadorul.

Odată adus la mal, polițiștii au descoperit că pe ambarcațiune erau 132 de persoane, dintre care 27 copii, 21 femei și 84 bărbați, de origine siriană, afgană, iraniană, irakiană și turcă.

La fața locului au ajuns și mai multe ambulanțe, care le-au acordat primul ajutor emigranților. În prezent, aceștia sunt transportați către sediul Gărzii de Coastă din Constanța, unde vor fi audiați, iar ulterior predați Oficiului Român pentru Imigranți.
 

Polițiștii de frontieră au găsit, astăzi, o navă de tip pescador fără pavilion arborat, care a pătruns în apele teritoriale românești dinspre Bulgaria. Oamenii legii au supravegheat nava și au remorcat-o către portul Mangalia.

În interiorul vasului, polițiștii Gărzii de Coastă au găsit aproximativ o sută de persoane, dintre care 30 au fost identificați ca fiind copii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5525 secunde