Naufragiu în Marea Neagră: La bordul navei se aflau 12 marinari

1516
Naufragiu în Marea Neagră: La bordul navei se aflau 12 marinari - naufragiu18631200-1492588534.jpg

Articole recomandate

O navă cargo, care naviga sub pavilion panamez, având la bord 12 marinari de naționalitate rusă, ucraineană și georgiană, a naufragiat miercuri în Marea Neagră, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență de la Moscova, scrie romaniatv.net

O persoană a fost găsită de echipele de intervenție, alte patru fiind localizate și sunt pe cale să fie aduse în barca de salvare, a declarat agenției de presă RIA Novosti un înalt responsabil al filialei din Crimeea a ministerului, Vladimir Ivanov, care nu a spus nimic despre soarta celorlalți marinari.

"Marinarul scos din apă se află într-o stare gravă, el suferind de hipotermie puternică. Temperatura apei este în zonă de 7-8 grade", a spus Ivanov, citat de RIA Novosti, indicând că naufragiul s-a produs în zona strâmtorii Kerci.

La bordul cargoului "Gheroi Arsenala" se aflau "opt ruși, trei ucraineni și un georgian", a precizat acesta. RIA Novosti informează că erau de fapt "doi ruși, nouă ucraineni și un georgian", potrivit Agerpres.

Nava, care a părăsit portul Azov, în sudul Rusiei, se îndrepta cu o încărcătură de cereale spre Turcia.

Operațiunile de salvare sunt complicate din cauza condițiilor meteorologice dificile — valuri înalte și rafale de vânt, care ajung la 20 de metri pe secundă.

Semnalul SOS de pe cargoul a fost interceptat de paza de coastă rusă, care a alertat echipele de salvare. Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul rus a declanșat urmărirea penală în cazul acestui naufragiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3062 secunde