Muncitori la negru și marfă vândută fără acte, în Constanța

116
1

Articole de la același autor

Acesta au fost descoperirile făcute, în sfârșitul de săptămână care s-a încheiat, de echipele de control formate din polițiști de la Economic, comisari ai Gărzii Financiare și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, ce au descins în control la mai multe firme din județul Constanța. 

Astfel, sâmbătă, 20 iulie, oamenii legii au controlat o firmă din municipiul Constanța, ce are ca obiect de activitate fabricarea produselor de patiserie. S-a depistat că în noaptea de 19 spre 20 iulie, la punctul de lucru al firmei au fost preparate peste 20.000 de pâini, în valoare de peste 16.000 de lei, pentru care reprezentanții societății nu au putut prezenta facturi fiscale, sumele de bani încasate și evidențierea acestora în contabilitate. Totodată, în urma verificărilor au fost găsiți nouă lucrători, care nu figurau angajați cu forme legale la societatea în cauză.

Administratorul este anchetat pentru evaziune fiscală și muncă la negru. 

Polițiștii au întocmit și Larisei M., de 32 de ani, din Medgidia, un dosar penal. Este acuzată că, în calitate de administrator al unei firme, a reținut salariaților impozitele și contribuțiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 3.258 lei, fără a vira aceste sume de bani, către bugetul consolidat al statului, în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligației care îi revenea, conform prevederilor legale.

Pentru aceeași infracțiune este anchetată și Luminița T., de 34 de ani, din Cuza Vodă. Aceasta a reținut salariaților impozitele și contribuțiile cu stopaj la sursă în valoare de peste 6.400 de lei. 

Dosare similare au fost întocmite și pe numele a alți doi administratori din Medgidia și Hârșova.

Comentează știrea

Solo
22 iulie 2013
Stat reprezentat de boi.

Cand cei care alcatuiesc institutiile nu iau in considerare nimic din ce ar sune adevaratii oameni valorosi,specialistii reali,se va intampla mereu ca totul sa fie idiot conceput.Statul nostru este bou de-a binelea,dar un bou deja recunoscut ca atare de toata galaxia. Cu taxe aberante creezi infractori,nu sporesti incasari la buget,cretini politici ce sunteti ! Interlopimea a ajuns sa fie infinit mai eficienta decat statul idiot romanesc ! Hotii ,delatorii sunt fruncea !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5484 secunde