Moto-SMURD! Medicii vor interveni rapid la cazuri, cu motocicletele

445
Începând din această săptămână, motocicletele SMURD sunt disponibile și în Constanța, pentru a asigura intervenții prompte și salvatoare de vieți. Recepția motocicletelor a avut loc, ieri, în Piața Ovidiu, în prezența secretarului de stat Raed Arafat, am șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și a mai multor parlamentari. 


Fundația pentru SMURD a finalizat achiziția și dotarea completă a două motociclete de intervenție urbană și procesul de instruire specifică, respectiv echiparea cu seturi complete de echipamente de protecție moto, tip vară/iarnă a 13 paramedici SMURD. 


Toate acestea sunt destinate îmbunătățirii activității de intervenție, tip SMURD, desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța. 


De asemenea, paramedicii SMURD au urmat cursuri de perfecționare pentru conducerea motocicletelor în condițiile periculoase, specifice activității de salvare de vieți omenești. 


Acest proiect a fost implementat inițial în București, unde timpul foarte scurt de răspuns al motocicletelor SMURD la intervenție, de doar 3 - 5 minute în medie, comparativ cu media de aproximativ 8 minute a unei ambulanțe, în peste 2.100 de acțiuni de salvare în 2016, au dovedit eficiența acestui serviciu. Existența unei flote de motociclete SMURD va face posibilă executarea de misiuni de intervenție, cu plecare aproape instantanee la solicitări și cu costuri minime, având în vedere consumul scăzut de carburant. 


"Orașul Constanța nu a fost ales întâmplător. În sezonul estival, serviciile de urgență sunt solicitate la maximum și, de aceea, motocicletele SMURD asigură intervenții prompte și salvatoare de vieți. Sincere aprecieri tuturor celor care s-au implicat în susținerea bunei desfășurări a serviciilor de intervenție rapidă și de înaltă competență a echipajelor SMURD. Sprijinul financiar primit ne ajută la îmbunătățirea activității și îndeplinirea acestei nevoi de transport rapid, în situații de urgență, pentru acordarea primului ajutor calificat, posibil cu ajutorul motocicletelor de intervenție urbană", a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 


Cele două motociclete sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență și alte echipamente specifice. Motocicletele sunt dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații. 


"Întotdeauna îi prețuim pe cei care vorbesc prin acțiunile lor și nu prin cuvinte. Faptul că nu suntem singuri pe acest drum ne-o dovedește evenimentul pentru care suntem aici și pe care îl consider o reușită - un proiect care se armonizează eforturilor IGSU în asigurarea și menținerea climatului de siguranță la nivelul comunităților și dorința partenerilor noștri de a se ralia demersurilor inițiate, în sprijinul și pentru cetățean", a declarat inspectorul general al IGSU, colonel ing. Daniel Dragne.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4294 secunde