Moarte misterioasă în Galeria Farului

3022
Moarte misterioasă în Galeria Farului - 2abbf5cccd484dc8aecf0914d0a0eaf2.jpg
Zeci de tineri în stare de șoc s-au adunat, ieri, la morga Cimitirului Central din Constanța după ce au aflat că prietenul lor a fost găsit mort.
Marți seara, în jurul orei 17.15, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că trupul unui tânăr zace fără viață sub podul rutier de la Agigea, în apropierea hipermarketului Selgros, pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră. La fața locului s-au deplasat polițiștii dar și o ambulanță. Din nefericire, medicii nu au mai putut decât să constate decesul. Tânărul nu avea asupra lui, documente și nici telefon, doar un breloc de care erau prinse mai multe chei. Cu toate acestea, la scurt timp, băiatul a fost identificat de tatăl său.
Bogdan Sâmpetru, ar fi împlinit 22 de ani pe 10 februarie, și era student în anul III la Universitatea Maritimă Constanța. Pe lângă navigație, tânărul era pasionat de sport, astfel că făcea parte din galeria echipei de fotbal Farul Constanța. Șocați la auzul veștii că Bogdan a murit, cei care îl știau plin de viață s-au adunat, încă de marți seara la morgă și nu s-au mai dezlipit de lângă sicriul tânărului dispărut mult prea devreme.

Nu a lăsat bilet de adio
Una dintre variantele polițiștilor, aceea că tânărul s-a sinucis, i-a șocat atât pe părinți cât și pe prietenii lui. Tatăl le-a spus polițiștilor că nu își poate explica în niciun fel gestul fiului său deoarece nu avea motive să-și ia viața. De aceeași părere sunt și prietenii lui Bogdan care spun că era o fire veselă, un tânăr care nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme și pe care nu-l văd în stare să se fi sinucis. De altfel, anchetatorii mai iau în calcul și alte variante. Una ar fi ca băiatul să fi fost aruncat de pe pod de persoane necunos-cute, iar cea de-a doua, ca el să fi fost lovit de o mașină și aruncat de pe pod. Moartea tragică a lui Bogdan ridică numeroase semne de întrebare, cu atât mai mult, cu cât el nu a lăsat niciun bilet de adio din care să reiasă că a dorit să termine socotelile cu viața.

Prietenii nu cred în varianta sinuciderii
Vestea tragediei lui Bogdan a căzut ca un trăsnet asupra prietenilor băiatului alertați de mama lui Bogdan, care i-a sunat, rând pe rând, să întrebe dacă știu ceva de el.
"Mi-a spus că Bogdan a plecat pe la 11 la facultate să vadă niște liste. Și-a lăsat mobilul și portofelul acasă, iar părinții s-au îngrijorat pentru că nu a dat niciun semn de viață. Mama lui a luat telefonul lui Bogdan și a început să ne sune, rând pe rând. Ne-a întrebat pe toți dacă știm ceva de el. Era disperată deoarece Bogdan nu obișnuia să lipsească de acasă fără să-și anunțe, în prealabil, părinții", a spus Andrei, unul dintre prietenii lui Bogdan.
Amicii lui nu cred sub niciun chip în varianta sinuciderii. "Sâmbătă seara a fost în club cu prietenii, a dat de băut pentru că venea ziua lui de naștere. Avea o prietenă nouă, era vesel, nu a spus nimic care să ne îngrijoreze. Pe 10 februarie ar fi fost ziua lui de naștere și urma să plece într-o vacanță, să-și viziteze fratele în Spania. Duminică a vorbit cu niște prieteni și făceau planuri să plece la Botoșani, pentru că Bogdan făcea parte din galeria echipei de fotbal Farul", a mai afirmat Andrei.
El a mai precizat că Bogdan era un băiat liniștit care nu ar fi recurs la un astfel de gest.
"Nu lua droguri, nici măcar țigări nor-male nu fuma. Era o fire extraordinar de veselă. Ne gândim să nu fi fost amenințat sau să fie altceva la mijloc", crede Andrei.

Era un student conștiincios
Și profesorii de la UMC au numai cuvinte de laudă la adresa studen-tului Bogdan Sâmpetru. Ei apreciază că Bogdan era un student care a demonstrt conștiinciozitate obținând la examene și colocvii rezultate de promovare, situația sa șco-lară demonstrând acest lucru. Mai exact, conf. univ. ing. Violeta Ciu-cur, secretarul științific al Senatului UMC, susține că Bogdan Sâmpetru avea promovate 116 credite din totalul de 120. Profesorii mai spun că nu au avut niciodată probleme cu el.
Elena Frâncu, directorul Direcției Județene de Sport, și-a manifestat întreaga compasiune față de tragedia prin care trece familia lui Bogdan. Ea a trimis ieri o coroană de flori în amintirea tânărului care, până mai ieri, era sufletul Galeriei Farului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1814 secunde