Misterul celor mai sângeroase crime din Constanța. Asasinii nu au fost aflați niciodată

2804
5

Articole de la același autor

Crime dintre cele mai înfiorătoare au avut loc, de-a lungul timpului, la Constanța. Și sunt destule cazuri în care lipsa de probe - mai ales că în trecut anchetatorii nu aveau la dispoziție tehnica de acum, testările ADN, prelevarea de amprente etc! - a făcut ca ucigașii să nu fie găsiți niciodată. Iar anii au trecut, crimele s-au prescris, dosarele au fost clasate, iar peste ele s-a așternut uitarea…

Una dintre crimele care a îngrozit Constanța a avut loc cu puțin timp înainte de Revoluția din 1989. Într-o dimineață de noiembrie, un localnic din Agigea a făcut o descoperire macabră, sub podul din localitate. Polițiștii judiciari își amintesc că bărbatul încă tremura când le-a povestit cum a văzut un trunchi de corp omenesc, aflat deja în putrefacție. Cadavrul nu mai avea cap, mâini și nici picioare. Tot ce au putut oamenii legii să stabilească a fost faptul că trupul neînsuflețit aparținea unei femei și că, cel mai probabil, a murit prin înjunghiere. După câteva zile, au fost găsite și picioarele victimei, unul în zona Spitalului Militar Constanța, iar celălalt în parcul Tăbăcărie.

Mai departe, însă, investigațiile desfășurate au rămas fără rezultat. Polițiștii nu au reușit să afle nici măcar identitatea femeii ucise. Iar având în vedere că după aproximativ o lună a avut loc Revoluția, ancheta a fost considerabil îngreunată, iar cum numărul dispăruților, în aceea perioadă, era ridicat, nu s-a reușit să se stabilească cine era femeia ce a avut un sfârșit dintre cele mai macabre și nici criminalul acesteia nu a fost prins.

Între timp, crima s-a prescris, astfel că și dosarul a fost închis, iar căutările oprite. Iar această crimă a rămas una dintre enigmele sângeroase ale Constanței, de care-și mai aduc aminte, din când în când, doar anchetatorii astăzi ieșiți la pensie…

Cuplu omorât în bătaie pentru averea de aur

Alte două crime cu numeroase semne de întrebare, cărora polițiștii și procurorii nu au reușit să le găsească răspunsurile au avut loc în 1995. Victime au fost soții Ștefan și Victoria Dănceanu, care locuiau într-un imobil destul de modest de pe strada Răscoala din 1907, din centrul municipiului Constanța. În vara lui 1995 mai mulți indivizi au intrat în casă peste cuplul de vârstnici. Bătrânii au fost bătuți cu bestialitate, iar casa răvășită. Bărbatul a fost găsit mort atunci când au ajuns oamenii legii, iar femeia a mai rezistat până la spital, unde a stat câteva zile în comă, înainte de a muri. Pentru că fiica celor doi, cât și fratele bărbatului - despre care oamenii legii spun că a fost proprietarul unei bijuterii din centrul Constanței - erau plecați de ceva vreme în America, iar bătrânii nu mai aveau alte rude apropiate, polițiștii nu au putut stabili cu exactitate ce s-a furat din locuința celor doi. Se bănuiește, însă, că criminalii au furat numeroase bijuterii de aur. De asemenea, făptașii nu au fost găsiți, crimele s-au prescris, iar dosarul a fost închis.

Crimă accidentală, între polițiști

O altă faptă a cărui autor nu a mai fost tras la răspundere, deși a fost identificat de oamenii legii, a avut loc în anul următor, 1996. În acest caz, spun polițiștii judiciariști, victima și făptașul erau polițiști, iar incidentul sângeros a fost o glumă sfârșită tragic. Astfel, în octombrie 1996, Laurențiu Pavel, un subofițer de 26 de ani de la Combaterea Crimei Organizate Constanța, era la sala de sport a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, unde se antrena. În momentul în care în sală a intrat un coleg, Gabriel Iulian Bobi, subofițerul a vrut să facă o glumă și a luat din geanta sa pistolul Makarov de 9 mm și l-a îndreptat spre acesta. Ce s-a întâmplat mai departe nu se știe, cert este că arma s-a descărcat, iar Bobi a fost împușcat în umăr. Laurențiu Pavel a cerut ajutor medicilor de la Ambulanță, dar colegul său a murit pe drumul spre spital, din cauza hemoragiei puternice.

După cele întâmplate, deși era vorba despre un accident nefericit, polițistul urma să fie tras la răspundere, motiv pentru care, spun foștii săi colegi, a fugit peste hotare. A fost condamnat în lipsă la mai mulți ani de închisoare pentru ucidere din culpă și dezertare, dar nu a mai fost găsit. Și în acest caz, între timp, căutările au fost oprite, după clasarea dosarului.

Comentează știrea

Roxana
18 aprilie 2015
Dupa parerea mea

Dupa parerea mea, cea mai groaznica crima facuta in Constanta in ultimii ani este uciderea fetei de 15 ani , in Mamaia, de catre acel preot. Am citit articolul "Cum își agăța clienții minora ucisă în Mamaia: "Damă reală, cu sâni mari și corp suplu!" care poate fi accesat din partea dreapta a acestei pagini (precizez, cel din 16 aprilie, nu cel din 15 aprilie). Comentariul al 3-lea (Crima facuta cu premeditare) de la acest articol m-a convins ca acel preot a venit in Constanta special ptr. a o ucide.

Liviu
18 aprilie 2015
@ Roxana

Da, așa pare cel mai logic, a fost crima cu premeditare.

Mirabela
18 aprilie 2015
CEA MAI NOUA OFERTA DE MUNCA

Astăzi, mai mult decât oricând, există informație practică tot mai abundentă despre cum să obții succesul în orice domeniu. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

europeanu
18 aprilie 2015
Justitia-Durere mare

Dupa parerea mea justitia e buba.Si legislatia foarte slaba.Nu inteleg de ce se prescrie crima.In foarte multe tari dezvoltate crima nu se prescrie niciodata.Si daca urmariti ce se intampla veti observa ca multe cazuri se redeschid fiindca modul de cercetare s-a schimbat.Sunt descoperiti astazi prin metoda adn-ului multi criminali care se credeau in siguranta.Asta denota si pastrarea in conditii propice a tuturor probelor incriminatoare.Oare se aude ???

c
20 mai 2015
crima

suntem orasul cu cea mai corupta politie! asa am fost intotdeauna! ce i de facut!? liberarizarea armelor de foc,ca in SUA! altfel suntem victime sigure ale societatii in care traim! nimeni nu te apara,nimeni nu ne apara copii,in constanta suntem ca in tarile africane! suntem orasul cu politia ce a mai corupta! trebuie neaparat o schimbare majora altfel,nu ne vom mai bucura de liniste si vom fi nevoiti sa ne aparam cu orice alte mijloace aflate la indemana!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6108 secunde