Misiune de salvare în Marea Egee. Garda de Coastă a recuperat zeci de migranți

194

Articole de la același autor

Peste 50 de persoane, dintre care 21 de copii, aflate în pericol pe o ambarcațiune în apele Mării Egee, au fost salvate de către echipajul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflat în misiune FRONTEX în Grecia, în cadrul Operațiunii Maritime Comune "EPN POSEIDON SEA".

Persoanele salvate, cetățeni sirieni, irakieni, algerieni și kuweitieni, au fost transportate în Portul din Chios și predate în siguranță autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Miercuri, 8 februarie, la ora 10.30, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune "EPN POSEIDON SEA" în Grecia, coordonată de Agenția FRONTEX, a observat pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Greciei, o barcă pneumatică cu motor, supraîncărcată cu persoane.

Imediat, polițiștii de frontieră români au intervenit, conform procedurilor legale, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate. După evaluarea situației la fața locului (supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, precum și posibilitatea ca persoanele să intre în șoc hipotermic), sprijiniți de un elicopter al Gărzii de Coastă elene, polițiștii de frontieră au transbordat cele 52 de persoane pe nava Gărzii de Coastă. Persoanele salvate - 18 bărbați, 13 femei și 21 copii - au declarat ca provin din Siria, Irak, Algeria și Kuweit.

Polițiștii de frontieră le-au oferit asistență și hrană, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

v v v

Reamintim că, începând cu 1 ianuarie 2017, timp de patru luni, nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfășoară misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene în Marea Egee.

De la începutul detașării în Grecia, polițiștii de frontieră români au salvat, individual, dar și în cooperare cu Poliția Locală din Chios, Poliția Portuară și cu echipele Frontex de pe uscat, 337 de persoane care au ajuns în apele teritoriale elene, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5549 secunde