MIRCEA BĂSESCU / Ce decizie va lua Tribunalul Constanța în cazul său

142
MIRCEA BĂSESCU / Ce decizie va lua Tribunalul Constanța în cazul său - basescu-1490167251.jpg

Articole recomandate

Tribunalul Constanța judecă miercuri contestația DNA la decizia de liberare condiționată a lui Mircea Băsescu, condamnat la patru de ani de închisoare pentru trafic de influență, dată de Judecătoria Medgidia în urmă cu o lună. Decizia va fi definitivă, anunță News.ro.


Procurorii anticorupție au contestat în 17 februarie decizia dată cu o zi mai devreme de Judecătoria Medgidia, care a admis solicitarea formulată de către Mircea Băsescu, hotărând că acesta poate fi liberat condiționat. Atunci, Judecătoria Medgidia decisese că solicitarea este întemeiată. 


"Instanța apreciază că aceasta este întemeiată și va fi admisă, fiind întrunite cerințele art.59 Cod Penal, întrucât condamnatul a avut o evoluție corespunzătoare a conduitei pe perioada detenției, fapt ce dovedește dobândirea capacității concrete de mobilizare și responsabilizare în sensul reintegrării sale licite în societate", se preciza în motivarea instanței.


Mircea Băsescu a mai cerut să fie liberat condiționat și în toamna anului trecut, decizia Judecătoriei Medgidia fiindu-i favorabilă și atunci.


De asemenea, tot în urmă cu o lună, a fost schimbat și regimul de detenție pentru Mircea Băsescu de la semideschis la deschis, el fiind mutat de la Penitenciarul Poarta Albă la secția exterioară a acestuia de la Valu lui Traian.


Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanța, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați pentru soluționarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanța a păstrat astfel decizia dată inițial de Tribunalul Constanța, în ianuarie 2016.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2932 secunde