Ministrul Educației le va retrage titlurile de doctor lui Petre Tobă și Florentin Pandele

194
Ministrul Educației le va retrage titlurile de doctor lui Petre Tobă și Florentin Pandele - pandelesitobaplagiat-1481982687.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, urmează să semneze săptămâna următoare, după obținerea avizului juridic, ordinele de retragere a titlurilor de doctor pentru fostul ministru Petre Tobă și primarul comunei Voluntari, Florentin Pandele, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educației.


"Pot să confirm că CNATDCU a respins contestațiile domnilor Tobă și Pandele și săptămâna viitoare, potrivit procedurii, se va obține avizul juridic, respectiv se vor semna ordinele de retragere a titlurilor de doctor", a declarat Mirabela Amarandei.

Potrivit purtătorului de cuvânt, la CNATDCU au existat două sesizări formulate de Petre Tobă și Florentin Pandele.

"Sesizările au fost analizate. Cele două persoane au primit verdict de plagiat din partea CNATDCU — Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, domniile au depus contestații la această decizie. Pe procedura care decurge din regulamentul de organizare și funcționare al CNATDCU, a fost realizată o comisie de experți care a analizat contestația atât a domnului Petre Tobă cât și a domnului Pandele. Practic, contestația a fost respinsă. Aceasta este știrea pe care a confirmat-o astăzi: contestația celor doi a fost respinsă de CNATDCU. Urmează ca ministrul Educației, domnul Mircea Dumitru, să semneze ordinele de retragere a titlurilor de doctor atât pentru domnul Tobă, cât și pentru domnul Pandele", a precizat Amarandei.

Ea a spus că, potrivit regulamentului de organizare și funcționare a CNATDCU, nu mai există alte căi de atac.

"Aceasta a fost fost ultima cale de atac. A fost depunerea contestației la prima decizie a CNATDCU, contestația a fost respinsă, în consecință se va retrage titlul de doctor. Dar vorbim exclusiv de modalitatea în care CNATDCU poate face să facă retragerea, respectiv Ministerul Educației. Asta nu exclude și alte posibile căi de atac pe care domniile lor le pot avea la dispoziție. Dar, în ceea ce privește CNATDCU și Ministerul Educației, nu mai există alte căi", a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Pe 7 octombrie, Comisia specială de experți a constatat că fostul ministru Petre Tobă și primarul Florentin Pandele au plagiat și a solicitat retragerea titlului de doctor. Pe baza raportului întocmit de experți, Consiliul general al CNATDCU a decis, pe 12 octombrie, că Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0814 secunde