Ministerul Justiției: Se face traducerea actelor pentru Sebastian Ghiță. Urmează finalizarea cererii de extrădare

152
1
Ministerul Justiției: Se face traducerea actelor pentru Sebastian Ghiță. Urmează finalizarea cererii de extrădare - ghita-1492787567.jpg

Articole recomandate

Ministerul Justiției a anunțat, vineri, că a primit actele de la instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiță, precizând că documentele sunt în curs de traducere.

Urmează să fie definitivată cererea de extrădare din Serbia a fostului deputat.

"Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenței întregii documentații cu cerințele prevăzute de instrumentul internațional aplicabil Convenția Europeană de extrădare – Paris 13 dec. 1957), cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare), precum și cu exigențelor autorităților sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă. Cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare și documentele însoțitoare vor fi transmise autorităților competente din Republica Serbia", a anunțat Ministerul Justiției.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, declarase marți seară că se așteapta ca extrădarea lui Sebastian Ghiță să se realizeze cât mai curând.

"Noi sperăm ca extrădarea să se realizeze într-un termen scurt. Eu nu știu ce atitudine vor lua omologii din Serbia ca să spun care va fi modul de reacție în România. Facem cererea de extrădare vedem care e poziția autorităților din Serbia și ne poziționăm și noi", a declarat Tudorel Toader la Antena 3, precizând că acesta este primul pas pentru aducerea lui Sebastian Ghiță în România.

Comentează știrea

costica
22 aprilie 2017
Lucrezi în timpul liber!

Dovedit si cu rezultate: castigi la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5755 secunde