Min. de Externe al Slovaciei: Nu există justificare pentru amânarea aderării României la Schengen

170
Min. de Externe al Slovaciei: Nu există justificare pentru amânarea aderării României la Schengen - miroslavlajcak-1472571622.jpg
Ministrul de Externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, țară care asigură președiniția Consiliului UE, a declarat, marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, că Bratislava sprijină puternic aderarea României la Schengen, pentru că toate condițiile sunt îndeplinite, precizând că nu există nicio justificare pentru amânarea aderării.


"Slovacia sprijină puternic aderarea României la spațiul Schengen. (...) România îndeplinește toate criteriile și nu există niciun motiv și nicio justificare pentru amânarea acestei aderări. (...) Mai mult decât atât, protejați frontierele europene în aceste momente dificile și o faceți în mod profesionist", a declarat Miroslav Lajcak.

La rândul său, ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, s-a referit la sprijinul Slovaciei pentru demersul românesc privind aderarea la spațiul Schengen.

"Sper ca, în sfârșit, partenerii noștri din Uniunea Europeană, toți partenerii noștri, să înțeleagă că aderarea României la spațiul Schengen ar fi un asset, o valoare adăugată pentru capacitatea Uniunii Europene de a face față provocărilor în materie de securitate, fie că vorbim de cea internă sau cea din afară", a precizat Lazăr Comănescu, potrivit Realitatea.net.

Premierul Dacian Cioloș a spus, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomației, că în acest moment terorismul și migrația au devenit amenințarea cea mai serioasă, el subliniind în acest context că României îi este "negat accesul la Schengen" pe motive politice care "par total depășite de realitate".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9733 secunde