MILITARII și JANDARMII vor putea fi înacadrați direct în POLIȚIE. Propunerea, introdusă în noul Statut al Polițistului

205017
6
MILITARII și JANDARMII vor putea fi înacadrați direct în POLIȚIE. Propunerea, introdusă în noul Statut al Polițistului - mapndefilaredanamilitara-1462781662.jpg

Articole recomandate

Ministerul de Interne lucrează de zor la modificarea Statului Polițistului, după ce mai multe prevederi din acesta au fost declarate neconstituționale de CCR. Sindicatul Național al Agenților de Poliție a informat că a participat la o întâlnire la sediul MAI pentru a discuta viitoarele modificări, menționând însă că acestea nu fac referire și la impactul financiar. 


Printre modificări, se face referire și la angajarea viitorilor polițiști prin încadrare directă din structurile MApN sau a altor instituții de ordine publică sau apărare, inclusiv Jandarmerie.


"Polițiștii provin, de regulă, din rândul absolvenților instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
(2) Ofițerii de poliție pot proveni și din rândul agenților de poliție absolvenți, cu diplomă sau licență, ai instituțiilor de învățământ superior de lungă sau scurtă durată ale Ministerului Afacerilor Interne sau ai altor instituții de învățământ superior cu profil corespunzător specialităților necesare poliției, stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne.


(21) În raport cu nevoile operative ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, pentru ocuparea funcțiilor de execuție vacante pot fi reîncadrate ca polițiști persoane cărora le-au încetat raporturile de serviciu în condițiile art. 69 alin. (1) lit. b), d)-f) și j), care au studii corespunzătoare cerințelor postului și îndeplinesc condițiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte.


(22) Prin excepție de la prevederile alin. (1) și (2), pentru reducerea deficitului de polițiști în structurile Ministerului Afacerilor Interne, pot fi încadrate direct sau transferate din instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, pe funcții de execuție vacante de polițist, persoane cu studii corespunzătoare cerințelor postului și care îndeplinesc condițiile legale.


(3) Pentru unele funcții pot fi încadrați direct sau transferați din instituțiile publice de apărare și siguranță națională specialiști cu studii corespunzătoare cerințelor postului și care îndeplinesc condițiile legale.

(4) Admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne se realizează prin concurs.

(5) Ocuparea funcțiilor de polițist în condițiile alin. (2^1), (2^2) și (3) se realizează prin concurs sau examen, după caz.

Polițiștilor prevăzuți la art. 9 alin. (2^1) li se acordă gradele profesionale în funcție de pregătirea lor și de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerințele postului, dar nu inferioare gradelor profesionale echivalente gradelor militare deținute în rezervă.


(3^2) Polițiștilor prevăzuți la art. 9 alin. (2^2) li se acordă gradele profesionale în funcție de pregătirea lor și de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerințele postului. Aceștia sunt încadrați în funcțiile minime prevăzute de lege corespunzătoare gradelor profesionale acordate, pe o perioadă de probă de 6 luni sau 12 luni, în raport cu categoria din care fac parte și cu gradul profesional acordat." , sunt doar câteva aspecte ce se propun a fi introduse în viitorul Statut al Polițistului.



Comentează știrea

Dan
11 mai 2016
Încadrare

Ce ne facem cand angajează polițiști comunitari cu liceu la FF și facultate la FF?

Nastase
13 mai 2016
Un nou Statut

Ar fi normal si corect daca s-ar reusi acest lucru.Din pacate,in anul 2000 cand s-a demarat "in tromba" reforma Armatei, politicienii corupti care ne guverneaza,nu au fost de acord ca,o parte din cadrele militare trecute in rezerva(cei cu studii superioare),sa fie angajate intr-un corp unic guvernamental de control,in scopul tinerii sub control al evaziunii fiscale din economia neagra/gri...

cioby
14 mai 2016
angajări

Vai mama noastră,cu armata,poliția și jandarmeria noastă de africani! Păi frăților ia bungheală la frații noștrii de la răsărit,de la frățiorii noștri dragi,adică RUȘIIIIIII,CE ARMATĂ,POLIȚIE,TRUPE DE ASALT ȘI MULTE ALTELE,AUUUUUUUUU! Romănia! Vai mama noastră!

Gigi
11 mai 2017
Angajări

Cioby,de ce nu te muți în Rusia să locuiești acolo dacă crezi că ăia sunt mai competenți? !

Ili ion
11 mai 2017
Mocar

Dan...ce grije ai tu de comunitari ,de.nu ai mai avea aer....

Mircea
7 iunie 2017
Reangajare

Cei ce și-au dat demisia mai pot fii reangajați?

Pagina a fost generata in 1.3513 secunde