Militarii constănțeni vor pleca în Afganistan. Vor asigura securitatea bazei din Kandahar

817
2
Militarii constănțeni vor pleca în Afganistan. Vor asigura securitatea bazei din Kandahar - militariafganistan-1459364672.jpg

Articole recomandate

Începând cu data de 21 martie, în garnizoana Topraisar a început pregătirea pentru operaționalizarea Batalionului de Infanterie destinat asigurării Protecției Forței în baza militară KAF (Kandahar Air Field), în cadrul misiunii NATO "Resolute Support". Detașamentul de militari va pleca în Afganistan în a doua perioadă a anului 2016.


După primirea onorului și trecerea în revistă a formației, Comandantul Brigăzii 9 Mecanizate "Mărășești", general de brigadă dr. Adrian Soci, a ținut să sublinieze rolul decisiv pe care îl are fiecare militar din detașament în atingerea obiectivelor de operaționalizare.


Experiența "Rechinilor Albi", dobândită de-a lungul celor patru misiuni de luptă în teatrele de operații în perioada 2004-2011, este valoroasă și constituie o bază de plecare în dezvoltarea aptitudinilor necesare îndeplinirii misiunii. Însă, fiecare misiune are particularitățile ei, iar noile provocări solicită noi forme de acțiune. Astfel, militarii detașamentului constituit au răspuns: "Prezent!" în deschiderea etapei de pregătire pentru misiune, fiind convinși că perioada următoare nu va fi una ușoară.


Amenințările la adresa mediului inter-național de securitate sunt tot mai com-plexe și implică redefinirea strategiilor de acțiune, a tehnicilor și a tacticilor de con-tracarare. Mai mult decât atât, mediul de securitate afgan rămâne unul instabil, iar militarii batalionului de infanterie destinat asigurării protecției forței trebuie să fie pregătiți pentru a face față noilor provocări.


Batalionul de Infanterie și Protecție a Forței "Rechinii Albi" funcționează ca o entitate, în care centrul de greutate îl constituie militarul, ca resursă prețioasă pentru generarea succesului. Pornind de la această premisă, "trebuie să ne antrenăm cu eficiență, să fim receptivi și deschiși spre nou și, ceea ce este cel mai important, să ne mărim disponibilitatea spre efort. Mai mult, trebuie să înțelegeți că reușita grupului depinde de reușita fiecăruia dintre voi!", a declarat generalul de brigadă dr. Adrian Soci.


Pentru militarii dobrogeni urmează o perioadă de pregătire intensă. Programul de instrucție va debuta cu o etapă de pregătire individuală, care va avea ca obiectiv furnizarea cunoștințelor de bază necesare securizării individuale a fiecărui militar din detașament. "Rechinii Albi" se vor familiariza cu situația politico-militară actuală a Afganistanului, factorii de risc la adresa mediului de securitate, procedurile standard de operare NATO, prevederile normelor de drept internațional umanitar și regulile de angajare (ROE) specifice.


Următoarele etape de pregătire vor evolua progresiv, la nivel de grupă, pluton și companie și se vor definitiva cu un exercițiu de repetare a misiunii în cadrul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre "Getica" din Cincu, în urma căruia va fi evaluat nivelul de pre-gătire al întregului batalion. Altfel spus, la sfârșitul perioadei de pregătire, Batalionul de Infanterie și Protecție a Forței "Rechini Albi" va fi gata să acționeze în cadrul misiunii NATO "Resolute Support", pentru asigurarea securității bazei militare în Kandahar și pentru consilierea forțelor de securitate afgană.


(sursa: Revista Forțelor Terestre)


Comentează știrea

militaru
1 aprilie 2016
o noua misiune

Este ceva neclar . Baza respective este pustie ? Daca nu , e greu de inteles de ce sa trimiti militari care sa-i apere pe militarii existenti acolo . Si cei care sunt , nu pot face ce vor sa faca cei care urmeaza sa plece ? Mai sunt si alte intrebari , dar este inutil .

FGD
8 mai 2016
Spuneti adevarul romanilor

Doi militari au murit in Afganistan, atacul a fost efectuat de doi insurgenți îmbrăcați în uniforme ale armatei afgane la aeroport din Kandahar. Agresorii au fost uciși în schimbul de focuri. Deci, nicio masina capcana, cum anunta media romanesca, la ordin desigur !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3208 secunde