Militarii constănțeni, misiune în Bulgaria pentru a aduce turiștii acasă

150
Militarii constănțeni, misiune în Bulgaria pentru a aduce turiștii acasă - pompieriiconstantenijpg-1403452381.jpg

Articole de la același autor

Mai multe autocare coordonate de Ministerul Afacerilor Interne au plecat în misiune, ieri dimineață, pentru salvarea românilor blocați în Albena. Convoiul a pornit de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Pompierii au plecat cu mai multe autocare și autospeciale de intervenții, dar și însoțiți de mașini ale Poliției Rutiere și echipe consulare din cadrul Departamentului Consulat al Ministerului Afacerilor Interne. 


"Un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanța în cursul nopții de 21-22.06.2014, în vederea pregătirii operațiunii de aducere a cetățenilor români aflați în stațiunea bulgară Albena", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.  Convoiul format din autocar și autoplatforme a fost însoțit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora s-au putut elibera documente de călătorie la fața locului.


"Din situația transmisă de reprezentanții misiunii diplomatice aflați la fața locului, în urma solicitărilor turiștilor români, vor fi aduse în țară 29 de persoane și opt autoturisme. Din cele opt autoturisme, trei vor rămâne în Constanța și cinci vor fi transportate până la București. Din datele comunicate de reprezentanții misiunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situației la normalitate, o parte din turiștii români au optat să-și continue sejurul în stațiune. Începând cu data de 21.06.2014 ora 16.30 și până la această oră, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat un număr 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din stațiunea Albena", se mai arată în comunicatul remis de Biroul de presă al Guvernului. 


Din cauza inundațiilor catastrofale cu care s-au confruntat vecinii noștri bulgari, nu mai puțin de o mie de turiști români au rămas izolați în Albena. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5071 secunde