Militar român rănit în Afganistan într-un schimb de focuri

220
Militar român rănit în Afganistan într-un schimb de focuri - militarranit-1502024057.jpg
Un militar român a fost rănit ușor la antebraț în urma unui schimb de focuri în Afganistan, după un atac al insurgenților îmbrăcați în ținuta poliției afgane, informează MApN.


Potrivit unui comunicat de presă al MApN, o echipă de militari români care executa, sâmbătă, misiuni de patrulă de transport și escortă a unei echipe a coaliției de instruire a forțelor de securitate afgană (SFAAT - Security Force Advisory and Assistance Team) în Camp JRAC (Join Regional Afghan Center-Centrul Regional de Instruire a Militarilor Afgani), de lângă Kandahar, a fost nevoită să răspundă cu foc, în jurul orei 9,35, ora României, la atacul unor insurgenți în ținuta poliției afgane.


În urma schimbului de focuri, un insurgent a fost omorât, un altul a fost rănit, iar un militar român a fost rănit ușor la antebraț.


Militarului român i s-au acordat primele îngrijiri medicale la locul incidentului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească. Starea luptătorului este bună, iar rana nu i-a pus viața în pericol. În prezent, militarul s-a întors în cadrul subunității, alături de colegii săi, precizează MApN.


Militarii români fac parte din Batalionul de Infanterie și Protecție a Forței din Iași, denumiți și "Lupii Negri", fiind desfășurați în Afganistan începând cu luna februarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0883 secunde