Militar căzut la datorie în Afganistan

392
Militar căzut la datorie în Afganistan - militarcazutladatorie1-1396194958.jpg

Articole de la același autor

Un militar a decedat și alți cinci au fost răniți, ieri dimineață, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. 
Militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forțele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ zece kilometri sud-vest de Baza operațio-nală înaintată Mescall. 


În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost transportați cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar. Pentru unul dintre ei, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic. Este vorba despre plutonierul major Claudiu Constantin Vulpoiu, de 41 de ani, angajat al MApN din 2001, căsătorit și cu un copil. Acesta a mai participat la șase misiuni externe, în Afganistan și Irak. Cei cinci militari răniți - sublocotenentul Ionuț Alin Marinescu, plutonierul major Florin Ionel Murărescu și caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu și Eugen Valentin Pătru sunt la spitalul din Kandahar. 


În Afganistan, în acest moment, sunt dislocați aproximativ 1.000 de militari. Din 2002, de când România participă la reconstrucția acestei țări, 23 de militari au căzut la datorie, iar alți aproximativ 130 au fost răniți în acest teatru de operații.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7379 secunde