Migranți sirieni prinși la Constanța. "Vom arunca România în aer ca să ne răzbunăm!"

2177
5
Migranți sirieni prinși la Constanța.
"Vom arunca România în aer dacă va fi necesar, ca să ne răzbunăm"! Declarația șocantă a fost făcută de un sirian ale cărui rude au fost prinse în momentul în care încercau să intre ilegal în România. La scurt timp bărbatul a revenit și a spus ca au fost doar niște vorbe spuse la supărare, în nici un caz o amenințare teroristă. Autoritățile au demarat o amplă anchetă având în vedere contextul situației de la nivel european și numărul mare de migranți care trec în fiecare zi ilegal granița în țările UE. În cazul de față, sirienii au declarat că intenționau să își reunească familia pe teritoriul țării noastre, iar procedura legală ar fi fost birocratică și îndelungată.

Prinderea în flagrant a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă. Cu ajutorul sistemului de termoviziune, polițiștii de frontieră au observat în jurul orei 22.00, două persoane care treceau granița prin zona fâșiei verzi. Oamenii legii i-au urmărit și în jurul orei 01.00 au pornit defensiva. Ofițerii Gărzii de Coastă au stabilit că este vorba despre doi cetățeni sirieni. Anchetatorii spun că aceștia au fost ajutați de frații lor care sunt oameni de afaceri în România. "Din datele pe care le avem, unul dintre frați a fost cel care i-a ajutat pe cei doi să fie transportați pe teritoriul Bulgariei cu un autoturism Volkswagen, împreună cu soția sa. I-au dus până în apropierea graniței cu România, după care cei doi migranți au coborât și au trecut pedestru granița prin zona fâșiei verzi. Celălalt frate a fost prins pe teritoriul României, așteptându-i într-un autoturism marca BMW, în care se afla și fiul lui", a declarat procuror Zafer Sadâc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Luat la întrebări, șoferul BMW-ului a declarat că s-a rătăcit, respectiv a venit de la București și căuta autostrada. Luat prin surprindere, acesta a spus ce i-a venit în cap prima dată fără să realizeze că mașina sa are GPS și putea ajunge unde dorește fără prea multe probleme.

Amenințare națională?

Toți suspecții au fost duși la audieri, iar migranții au fost cooperanți cu anchetatorii până la un punct. În momentul în care oamenii legii au vrut să îi amprenteze, unul dintre ei a început să facă crize de epilepsie. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Mangalia și ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde cadrele medicale au stabili că nu a jucat decât un teatru ieftin.

Verificările oamenilor legii au scos la iveală că migranții și frații lor discutau permanent la telefon și se coordonau și pentru a-și acoperi faptele ilegale pregătiseră niște acte notariale, din timp. În timpul audierilor, una dintre călăuze a izbucnit și a declarat: "Vom arunca România în aer, o vom rade de pe fața pământului dacă vom considera necesar, pentru a ne răzbuna".

"Unul dintre inculpați a fost supărat, nervos, că a fost oprit pentru control, având în autoturism propriul copil de șase ani, surescitat de discuția cu polițiștii de frontieră a făcut la un moment dat și o afirmație ușor alarmantă că, dacă i se va întâmpla ceva probabil copilului sau fraților va arunca România în aer, lucru auzit de unul dintre martori. Este greu să fac speculații legate de afirmațiile sale, însă ce pot să bănuiesc e faptul că individul era supărat că fuseseră depistați și că activitatea lor, care părea probabil pentru ei foarte bine organizată, a fost atât de ușor deconspirată de lucrătorii de poliție. Se pare că afirmația a fost făcută într-un moment de surescitare maximă", a adăugat procurorul Sadâc.

Călăuze arestate

Aceștia au ajuns în fața unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a continuat cercetările în acest caz. La finalul audierilor, unul dintre suspecți a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți, iar al doilea, pentru complicitate la această infracțiune. "Vorbim despre o afirmație făcută într-o situație foarte tensionată de tatăl unui copil de numai șase ani, care plângea în sediul Poliției. Un părinte care a trăit un moment de teamă, de surescitare. Fiul său își aștepta mama care urma să vină din București și să îl ia de acolo. Din acest motiv spun că totul a fost scos din context. Nu este vorba despre o amenințare reală, ci despre o afirmație făcută la nervi. Cei doi nu au încercat să aducă în România teroriști, hoți, ci pe cei doi frați, pentru a-și reîntregi familia. Într-adevăr, modul în care au acționat a fost greșit, ar fi trebuit să urmeze căile legale, dar intenția lor era de a-și scăpa frații de situația extrem de dificilă care se înregistrează la ora actuală în țara lor natală, Siria", a declarat Liviu Cristescu, avocatul celor doi sirieni.

Călăuzele au fost prezentate instanței de judecată care a admis cererea procurorilor de a-i trimite în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile. De asemenea, procurorul de caz a dispus și trimiterea lor în judecată. Cele două autoturisme au fost confiscate de oamenii legii. Migranții au ajuns în custodia bulgarilor, iar frații lor în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 

Comentează știrea

granicer
28 august 2015
frontiera

wellcome in romania! propun sa le oferim casele noastre pt gazduire cu tot confortul iar noi sa dormim in corturi!

ismail
28 august 2015
masa

Sa ô arunce pe masa in aer!!afara cu ei!!

Cristina
28 august 2015
Nu rata!

Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si...cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe detalii trimiteti mail cu textul INFO la adresa [email protected]

Nae
5 septembrie 2015
Pt Imigranti

Intrarea imigrantilor va reprezenta un real pericol pt generatiile viitoare din tara noastra.Nu se vor putea integra si vor ajunge infractorii de maine care se vor adauga la lichelele pe care le avem deja.Ne-au amenintat deja cate unii dintre ei ca arunca Romania in aer.Pot reprezenta un real pericol pentru fiecare dintre noi pt ca nu au ce pierde.Sa ramana si sa lupte in tara lor.Stramosii nostrii au ramas in tara suferind razboi,saracie dar au continuat sa ramana in aceasta tara.Venirea lor in Europa este o manevra care va aduce suferinta noua si celor de dupa noi. Ei vor face multi mai multi copii de familie decat familiile noastre si in viitor vom fi coplesiti de numeric.Ne vor vana din nevoie de hrana, apa, locuinte si altele. Sunt de acord pentru ca suntem crestini,sa le dam ceva alimente,haine,asistenta medicala si altele dar la granita,fara ca sa intre in Romanie.Este posibil sa aduca epidemii si posibil alte boli.Amintiti-va ca de-a lungul istoriei in Europa au fost milioane de victime din cauza unor boli aduse din alte parti ale lumii.Anul 2015 fost un an de seceta iar alimentele vor costa mult mai mult in viitor.Nu sunt locuri de munca nici pentru tinerii din tara noastra si ce vom face cu refugiatii care cauta sa intre in tara.Nu fiti naivi,pt ca putem avea in viitor probleme grave sau foarte grave cu posibile consecinte iremediabile.Aparati tara.

adevar
4 octombrie 2015
adevar

Sa arunce romania in aer

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5476 secunde