Metodă inedită de a jefui locuințe, pusă în practică de o gașcă de puștani din Constanța

541
Metodă inedită de a jefui locuințe, pusă în practică de o gașcă de puștani din Constanța - metodaineditajafurilocuinta-1422379586.jpg

Articole de la același autor

O gașcă de puștani din localitatea constănțeană Ciobanu a găsit o metodă mai puțin obișnuită de a jefui casele gospodarilor din comună. Cei cinci suspecți au reușit, în ultimele două luni, să intre în mai multe locuințe și să fure diverse sume de bani, fără ca păgubiții să-și dea seama, ulterior, nici că au fost "călcați" de hoți.

Totul a ajuns în atenția polițiștilor în momentul în care unul dintre suspecți, un adolescent de 15 ani, a fost prins în flagrant, după ce furase dintr-o casă 380 de lei și 140 de euro. Ulterior, în anchetă, oamenii legii au reușit să afle cum acționau suspecții. Astfel, începând din decembrie 2014 până în prezent, Dumitru Nicolae G., de 15 ani, împreună cu alți patru băieți, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, filau casele vecinilor. Niciodată nu acționau toți cinci odată, ci pe rând.

Iar în momentul în care se convingeau că nu era nimeni acasă - fie proprietarii erau plecați la serviciu, fie la rude - forțau ușa sau fereastra termopan ori profitau dacă găseau vreo fereastră deschisă, iar odată ajunși în interior cotrobăiau după bani. Aveau însă grijă să nu deranjeze nimic și luau întotdeauna doar o parte din bani. Mai puțin de jumătate din sumele găsite ascunse prin locuințe, astfel încât păgubiții când observau lipsa banilor se gândeau că i-au cheltuit cine știe pe ce și nu mai țin minte. Drept pentru care, niciuna dintre victime nu a mers la Poliție pentru a depune plângere. Abia după ce polițiștii l-au prins pe unul dintre suspecți și au aflat modul de operare, au început și păgubiții să se adreseze polițiștilor, reclamând faptul că și lor le-au dispărut diverse sume de bani. Până în prezent, polițiștii au documentat șase furturi din locuințe comise prin această metodă, dar există indicii că ar fi mult mai multe.

Prejudiciul a fost estimat, până în acest moment al anchetei, la 30.000 de lei, fiind parțial recuperat.

Suspecții au fost prezentați magistrații de la Judecătoria Hârșova, care au dispus arestarea preventivă a unuia dintre suspecți, Dumitru Nicolae G.; ceilalți patru sunt anchetați în libertate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3146 secunde