MESAJUL UNUI POLIȚIST DE LA RUTIERĂ: "Da, și eu sunt polițist, sau gabor așa cum vă place unora să ne spuneți"

1121
4
MESAJUL UNUI POLIȚIST DE LA RUTIERĂ:

Articole recomandate

Pe site-ul politisti.ro a fost postată scrisoarea unui polițist rutier prin care demontează toate miturile legate de meseria sa și dă de pământ cu regulile absurde nescrise dar puternic înrădăcinate din sistem:

"Da, și eu sunt polițist, sau gabor așa cum vă place unora să ne spuneți
Da, și eu sunt ca Marian Godină, căci despre el este vorba - polițistul acela de la Brașov care a reușit să spulbere multe din miturile negative la adresa polițiștilor și care a reușit să demonstreze că pentru a deveni polițist, trebuie să fii inteligent, cinstit, curajos și să dai dovadă de abnegație.

Da, și eu sunt polițist, nu milițian și cred că avem multe de arătat și demonstrat, generațiile ăstea din care fac parte eu, Marian și alții, pentru că dragă cetățeanule, să știi că suntem mulți ca el. Sunt polițist și mă mândresc cu asta! Pentru mine este o onoare să fac parte din Poliția Română și să îmbrac cu cinste uniforma. Am jurat că voi face tot ce depinde de mine să te apăr pe tine cetățene!

Da, și mie îmi place să merg la sală, exact cum îi place lui Marian, și la fel ca și el și eu îi filmez când le dau amenda și devin recalcitranți. Și tot ca și el, nici eu nu "am pus mâna pe bani" și nu o voi face. Suntem o nouă generație de polițiști, gata să te apărăm, dar să te și sancționăm atunci când greșești, pentru că asta ne e menirea. Nu ne-am născut polițiști, ci ne-am născut pentru a fi polițiști și ne-am urmat calea.

Nu o să dăm înapoi vreodată indiferent dacă în fața noastră e vreun politician care ne "avertizează" că a doua zi ne mută cine știe pe unde sau vreun interlop cu ceafa lată ne amenință că ne dezbracă, ori vreo persoană influentă care prin telefon încearcă să ne determine să nu ne facem datoria, pentru că știm că dacă ne "facem treaba" legal și cinstit, nimeni nu are ce să ne facă, cu dreptatea în mână mergem până la capăt și dincolo, dacă e nevoie.

Avem nevoie de tot sprijinul cetățenilor de bună-credință, care sunt sigur că sunt mulți, de sprijinul colegilor, al șefilor și al clasei politice.

Astăzi drag coleg Marian, ai demonstrat că existăm, că suntem mulți și că avem ceva de spus. Nici nu îți dai seama, dar e posibil să fi pus punctul pe "i" și să fi dat naștere unei noi generații, care de fapt există, dar care parcă nu era lăsată să se facă remarcată. De astăzi e posibil să se fi schimbat multe, să ne îndreptăm în direcția în care ne dorim de atât timp. E posibil ca cetațenii să fi înțeles că avem tot dreptul să îi oprim fără "ordine de serviciu" sau că e posibil să fie încătușați dacă refuză legitimarea, e posibil ca unii să fi înțeles că imixtiunea în activitatea altor polițiști le este interzisă și mai e posibil ca unii polițiști să fi înțeles cu adevarat care e rolul lor în societate, și astea datorită ție, Marian!

E posibil să rămâi în istorie ...

Și pentru asta îți mulțumim, agent șef-adjunct Marian Godină și nu uita că nu ești singur!

Suntem o mare familie, de peste 50.000 de curajoși, o familie ce se numește Poliția Română!

RESPECT MARIAN GODINĂ! "Și eu sunt Marian"


Comentează știrea

tilica
16 februarie 2016
lasa ne

Iesi mai politistule.sinteti niste agramati si limitati cu totii

Nicu
16 februarie 2016
eu nu te cred

Sunt un cetatean onest si conducator auto si iti voi motiva de ce mi-e foarte greu sa cred ca vei reusi in a-ti mentine optimismul incurabil vis-a -vis de sistemul in care performezi, Mi-as dori sa intelegi si tu ca organ al statului care esti platit de noi, contribuabilii, ca menirea ta este sa ma aperi, sa ma indrumi si apoi sa ma sanctionezi. Cand voi vedea ca politistul care m-a oprit cu radarul pentru zece kilometri in plus la doua noaptea pe o sosea libera imi da un avertisment in loc de amenda, cand nu voi mai vedea ca stai cu radarul in boscheti, cand te voi vedea prezent in intersectiile cu probleme, atunci voi crede. Sunt satul de acel" stiti pentru ce v-am oprit..." , sunt satul de "controalele de rutina" sunt satul de faptul ca ma opresti sa vezi daca am asigurare si daca o am verifici daca merg becurile sau vrei sa vezi roata de rezerva pe care tu nu intelegi ca nu o am pentru ca masina mea nu are in dotare roata de rezerva ci doar un kit de reparatie pe care ti-l si arat, sunt satul de multele frustrari si alte sicane pe care le stii foarte bine si care se mostenesc din generatie in generatie ca o cangrena care mananca institutia pe care cu cinste o reprezentati voi, cei tineri, dar care din pacate este infestata de "veteranii" a caror mentalitate este imposibil de schimbat. In incheiere vreau sa-mi cer scuze daca te incadrezi in categoria care chiar reprezinta ceea ce imi doresc de la Politia Romana, dar totodata cu respect perite-mi sa te trimit la dracu daca nu e asa si asta pentru ca, la fel ca toate institutiile publice din tara asta care s-au umplut de jigodii si care va va fi foarte greu sa le curatati, sunt consternat de grija cu care ne calcati in picioare zilnic!

nu va cred
16 februarie 2016
deloc

vrei sa-mi spui ca nu ai trecut cu vederea cand a trecut porsche panamera cu 120 prin localitate... si l-ai oprit pe un om cu parul carunt intr-un logan care a depashit cu 5 km/h viteza legala..Si ca voi sunt 50000 de curajosi ! Mie mi s-a intors stomacul pe dos cand eram intr-o masina cu un cocalar (la o nunta) ca el s-a oferit sa ne transporte pana la mireasa... in dreptul politiei rutiere de pe bratianu ,un politist de acolo l-a salutat militareste pe acest cocalar...jegos machidon spurcat cu manele in cap. Machidonu" asta nu face nimic decat sa ii consume banii lu ta-su .Curajosilor !

polițist
17 februarie 2016
bravo tinere polițist

Bravo,e un început, mult succes!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.476 secunde