Mergeți la scăldat? Atenție la pericolul din adâncuri

298
Mergeți  la scăldat?  Atenție la pericolul din adâncuri - pompierii-1496852995.jpg
Odată cu încălzirea vremii, crește și numărul persoanelor care aleg să-și petreacă timpul liber în apropierea  cursurilor de apă, lacurilor, canalelor și, nu în ultimul rând, pe litoralul Mării Negre. Ținând cont de faptul că o parte din aceste zone sunt neamenajate, crește pericolul de înec și accidente. 


În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" le transmite constănțenilor și turiștilor o serie de reguli și măsuri ce trebuie respectate în scopul prevenirii acestor evenimente nedorite. 


"Frecventați doar locurile special amenajate pentru înot și scăldat, respectați întotdeauna recomandările salvamarului și evitați scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte și curenții foarte puternici", recomandă pompierii ISU "Dobrogea". 


De asemenea, specialiștii vă mai sfătuiesc să nu lăsați copiii nesupravegheați lângă și în apă și să nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte. 


Totodată, aveți obligația să respectați panourile de avertizare "Scăldatul interzis, pericol de înec" și să conștientizați riscurile la care vă expuneți atunci când vă scaldați în locuri neamenajate, pentru că plata unei clipe de neatenție poate fi o viață.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6406 secunde