Medicii de la Institutul Cantacuzino, anchetați pentru neglijență în serviciu

70
Medicii de la Institutul Cantacuzino, anchetați pentru neglijență în serviciu - institutulcantacuzino1351202075-1396276612.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat că au început urmărirea penală în legătură cu producerea vaccinului gripal pentru sezonul 2013 – 2014, la Institutul Cantacuzino. 


"În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului-ministru, la data de 12 martie, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu aspecte vizând producerea vaccinului gripal, pentru sezonul 2013-2014, la Institutul Cantacuzino.
În cauză, procurorii au dispus, la data de 14 martie, începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de neglijență în serviciu și efectuarea unui studiu clinic fără respectarea regulilor de bună practică.


În interesul soluționării cauzei, în perioada următoare vor fi efectuate audieri și vor fi solicitate relații și înscrisuri de la diferite instituții și autorități ale statului", au informat anchetatorii. 


"Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au mai precizat procurorii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.4189 secunde