PERCHEZIȚII ÎN CONSTANȚA ȘI ALTE 16 JUDEȚE, ÎN SPITALE ȘI CABINETE. Ce spune managerul Spitalului Județean, Cătălin Grasa

371
1
PERCHEZIȚII ÎN CONSTANȚA ȘI ALTE 16 JUDEȚE, ÎN SPITALE ȘI CABINETE. Ce spune managerul Spitalului Județean, Cătălin Grasa - posturivacante1354554934-1464686192.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, efectuază marți, 31 mai, 26 de percheziții la cabinetele unor medici cercetați pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale și ridică înscrisuri și probe de la 31 de unități sanitare din 16 județe.


Potrivit Realitatea TV, perchezițiile sunt efectuate la mai multe unități sanitare din București și din județele Arad, Cluj, Constanța și Dolj, unde își desfășoară activitatea cei în cauză, precum și la sediile și punctele de lucru a cinci societăți comerciale cu profil medical, care reprezintă interesele sponsorilor.


De asemenea, sunt ridicate înscrisuri și probe de la 31 de unități sanitare aflate pe raza județelor Argeș, Botoșani, Buzău, Brașov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiș și Vrancea.


Din cercetări a reieșit că mai mulți angajați din sistemul sanitar ar fi derulat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale, fapte cu potențial generator de riscuri în ceea ce privește autorizarea intrării pe piață a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populației (medicamente folosite în special pentru tratarea unor boli mentale).


Astfel, medicii incluși în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentație de evaluare a pacienților - subiecți, fie prin falsificarea consimțământului de participare la studiu acordat de către pacient sau de către aparținătorii acestuia, fie prin consemnarea în fișele de evaluare sau foile de observații a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienților, tratamentul urmat și efectele acestuia.


Mai mult, medicii ar fi inclus în studiu persoane care nu sufereau de afecțiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau nu ar fi administrat medicamentul pacientului, în realitate. Ulterior, medicii ar fi prezentat către sponsorul comanda studiul, respectiv societățile percheziționate, documentele necesare avizării și aprobării punerii pe piață a respectivelor medicamente ce au făcut obiectul studiului clinic.


UPDATE - Printre județele vizate se numără și Constanța. Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" nu este, însă, pe lista unităților cercetate, potrivit dr. Cătălin Grasa, managerul spitalului.


UPDATE - La Constanța, vorbim despre o singură percheziție care ar fi avut loc la cabinetul unui medic. În cauză, este vorba despre falsificarea unor dosare de pensionare.












Comentează știrea

Andrei
31 mai 2016
Castiguri din prima luna!

Castiguri din prima luna!100-285euro lunar!Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar(part-time)sau 285 euro lunar (full-time),acum ,din prima luna!Oferta este pentru toate localitatile tarii!Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere!Activitatea este foarte usoara!Cerem si oferim seriozitate maxima!Pentru mai multe informatii solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre,la una dintre adresele noastre de mail :[email protected]

Pagina a fost generata in 1.2404 secunde