Măsuri dure pentru braconaj!

243
1
Măsuri dure pentru braconaj! - peste1366280711-1455538168.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat, pe raza județelor Tulcea și Constanța, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. În urma controalelor, oamenii legii au depistat opt cetățeni români care pescuiau ilegal. Mai mult, aceștia transportau cu ambarcațiuni 27 de plase tip monofilament și comercial, în lungime totală de 1.545 metri, 11 unelte de pescuit tip vintir, 33 kilograme de pește și 9,5 kilograme de icre din specia știucă.

În data de 14.02.2016, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia au verificat, în zona canalului Central de pe raza localității Periprava, două ambarcațiuni neînmatriculate în care se aflau cetățenii români G.N., în vârstă de 45 de ani și C.N., în vârstă de 66 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea. În urma verificării ambarcațiunilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor patru plase tip monofilament, în lungime totală de 201 metri, trei unelte de pescuit confecționate din fire torsionate de naylon, în lungime de 280 metri, 11 unelte de pescuit tip vintir, precum și cantitatea de 8 kilograme de pește.

Cu o zi mai devreme, în zona de competență a S.P.F. Chilia, polițiștii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării 12 plase tip setcă monofilament în lungime de 748 de metri și cantitatea de 13 kilograme pește.

În aceeași zi, în jurul orei 10.25, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe brațul Sf. Gheorghe, pe raza localității Murighiol, au oprit în vederea controlului, ambarcațiunea condusă de cetățeanul român M.M., în vârstă de 57 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.


În urma controlului efectuat au fost descoperite, în chesonul de la pupa ambarcațiunii, două sticle din plastic care conțineau cantitatea de 4,5 kilograme icre și 12 kilograme de pește din specia știucă, pentru care conducătorul ambarcațiunii nu a putut prezenta documente justificative.

În toate cazurile, cantitățile de pește și icre au fost predate spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării. 


Persoanelor în cauză, domicilate pe raza județelor Tulcea și Constanța, polițiștii de frontieră le-au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit", ,,deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament" și ,,pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală" fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G. 23/2008, modificată și aprobată prin Legea 317/2009.



Comentează știrea

rzdURtEnjzdDfYLLV
28 aprilie 2016
wxADrBBEasTt

vG0lzR yepwacosydab, [url=http://sjxaowqvdfwn.com/]sjxaowqvdfwn[/url], [link=http://gbarwkfzgqta.com/]gbarwkfzgqta[/link], http://efyrlqqnerjg.com/

Articole pe aceeași temă

Duminică, 31 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Prinși cu peștele-n sac!
Pagina a fost generata in 1.9555 secunde