Mașinile de marfă mai mari de 16 tone, luate la control de Poliția Rutieră

742
Mașinile de marfă mai mari de 16 tone, luate la control de Poliția Rutieră - tiruri-1342608677.jpg
În perioada 17 - 19 iulie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere - IGPR, polițiștii rutieri desfășoară, la nivel național, acțiuni de control în trafic a vehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri, cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone.

Acțiunile au drept scop reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei, depășirii neregulamentare și neacordării priorității, sancționarea nerespectării perioadelor de conducere și de odihnă, precum și verificarea legalității transportului rutier public efectuat.

Analiza implicării, cu vinovăție, a autovehiculelor destinate transportului public în accidente de circulație grave, efectuată de Direcția Rutieră pentru semestrul I a.c., a relevat că autovehiculele destinate transportului de mărfuri au fost implicate cu vinovăție în producerea a 44 de accidente grave, soldate cu decesul a 21 de persoane și rănirea gravă a altor 32.

Vehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri cu risc rutier major au fost cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone (autotrenuri, autoremorchere), care au fost implicate cu vinovăție în producerea a 35 de accidente grave, soldate cu decesul a 17 persoane și rănirea gravă a altor 26.

Categoria de drum cu cel mai ridicat risc rutier este Drumul Național, aici înregistrându-se 35 de accidente grave (79,5%), soldate cu decesul a 16 persoane (76,1%) și rănirea gravă a altor 26 (81,2%).

Principalele cauze generatoare ale acestor accidente au fost:

-viteza neadaptată sau excesivă, cu 11 accidente, 8 persoane decedate și 6 rănite grav;

-depășirea neregulamentară, cu 7 accidente, 2 morți și 5 persoane rănite grav;

-neacordarea priorității, cu 6 accidente, 2 morți și 6 persoane rănite grav.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Cultură cannabis în garsonieră
Pagina a fost generata in 2.2335 secunde