Mașini de 12.000 de euro în dotarea Poliției

578

Articole de la același autor

Atenție, șoferi! Începând de săptămâna viitoare, polițiștii constănțeni vor avea posibilitatea să "alerge" mai repede după șoferii care nu opresc la semnalele rutiere, încalcă regulile sau circulă cu o viteză excesivă. 


În cadrul programului de reînnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Română a achiziționat 400 de autoturisme marca Volkswagen Polo. Autospecialele au început de vineri să fie repartizate în județele din țară. Mașinile vor ajunge la Serviciile Poliției Rutiere pentru a fi folosite în activitățile zilnice desfășurate.


Autospecialele marca Volkswagen Polo sunt echipate cu motor pe benzină, cu o capacitate de 1200 cmc și 90 de cai putere. Ca și în lotul trecut nu toate mașinile de poliție sunt dotate cu sirene și lumini. 


"Prețul unei astfel de autospeciale a ajuns la 11.496 euro cu TVA, incluzând aici și dotările suplimentare, respectiv rampă de avertizare acustică și optică, acumulator suplimentar, inscripționare și elemente speciale pentru instalarea echipamentelor de comunicații.


Totodată, în urma analizei la nivel central și a asigurării resurselor financiare necesare,  până la sfârșitul anului, toate autospecialele achiziționate până în prezent de Poliția Română și distribuite structurilor de ordine publică, vor fi dotate cu sisteme optico - acustice. Întregul efort de îmbunătățire a mobilității Poliției Române are ca beneficiar final cetățenii, astfel încât întreaga comunitate să beneficieze de un serviciu polițienesc de calitate", se arată într-un comunicat remis de Poliția Română. 


În ceea ce privește județul Constanța încă nu s-a stabilit numărul exact al autoturismelor care vor intra în posesia Serviciului Poliției Rutiere Constanța. 


Programul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a început în anul 2014. La acea dată, 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete au ajuns în custodia Poliției, iar de la începutul anului 2015 au mai fost repartizate încă 2.386 de vehicule. Mașinile au ajuns în cadrul structurilor operative și celor de ordine publică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Constănțeancă  dată în urmărire
Pagina a fost generata in 1.9229 secunde