Din mărturiile unui afacerist

Mașină de lux pusă la bătaie pentru a face rost de șpagă pentru șefii Consiliului Județean Constanța

1975
4
Mașină de lux pusă la bătaie pentru a face rost de șpagă pentru șefii Consiliului Județean Constanța - eugeniumijacopy-1339692443.jpg
Eugeniu Mija, afaceristul de 45 de ani, din București, care a fost arestat, în luna februarie, după ce a fost prins primind mită suma de 15.000 de euro, pentru a-și trafica influența pe lângă "persoane importante" din cadrul Consiliului Județean Constanța, a fost audiat, ieri, de magistrații de la Tribunalul Constanța.

Mija le-a spus judecătorilor că l-a cunoscut pe denunțătorul Radu Birea în luna aprilie 2011, când, la rugămintea unei cunoștințe, a venit la el să-l ajute în vederea recuperării unor creanțe de la mai multe primării din județul Constanța.

"Până în octombrie 2011, nu am făcut niciun demers în sensul de a-l ajuta pe Radu Birea, iar el îmi avansa diverse oferte finan-ciare, de la 20% la 40% din suma ce re-prezenta datorii, susți-nând că singurul care poate să-i rezolve lui problema este preșe-dintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantines-cu. El a zis că doar prin remiterea unei sume de bani lui Nicușor Constantinescu își va rezolva problema", a declarat Eugeniu Mija. Mai mult decât atât, Birea, nerăbdător să-și recupereze banii, în luna august a venit cu o ofertă mult mai tentantă: "a afirmat că are o mașină de lux, pe care o poate amaneta, că poate obține 100.000 de euro, pentru ca eu să ajung la Nicușor Constantinescu, susținând că acolo se rezolvă întreaga situație".

"În octombrie 2011 mi-a făcut o ofertă maximă - 40% (n.r. - din suma de cinci milioane de lei, cât avea de recuperat Birea de la primăriile din județul Constanța), banii urmând a fi încasați pe măsura plăților tranșelor din creanțe. Eu, în acel moment, având probleme financiare la firmă, am acceptat oferta. M-am întâlnit cu Lupșa Realini și l-am întrebat dacă are pe cineva care poate să rezolve problema, iar acesta mi-a spus că va vorbi cu Nicolae Vasilescu. La scurt timp, mi-a transmis că nu se poate rezolva nimic", a declarat Mija.

Pentru că avea nevoie de bani și trebuia să-l țină pe Birea aproape, Mija susține că a inventat un "personaj imaginar" pe care i-l prezenta denunțătorului ca fiind un om influent și despre care a spus că i-ar fi cerut bani pentru a rezolva situația. Așa s-a ajuns ca, la începutul acestui an, el să fie prins în flagrant primind suma de 15.000 de euro de la Birea. "Deși a vrut să-mi dea mai mult, eu am redus suma pentru că, în sinea mea, știam că va trebui să-i restitui banii, pentru că nu se va rezolva nimic", a declarat Eugeniu Mija.

Potrivit anchetatorilor, Radu Birea, ce admi-nistrează mai multe firme, a făcut un denunț încă din data de 24 martie 2010, în care-i acuza de fapte de corupție pe șefii Consiliului Județean Constanța. El le-a spus procurorilor în denunțul respectiv că Nicolae Cristinel Dragomir, Gheorghe Cristian Darie, ambii în calitate de vicepreședinți ai Consiliului Jude-țean Constanța, și Amuraș Tănase, consilier al președintelui Consiliului Județean Constan-ța, Daniel Nicușor Constantinescu, i-ar fi pretins suma totală de 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă președintele CJ în scopul de a aproba decontarea lucrărilor în valoare totală de cinci milioane de lei efectuate de fir-mele denunțătorului în beneficiul a cinci primării din județul Constanța, respectiv Băneasa, Deleni, Dobromir, Pecineaga și Adamclisi. 

Comentează știrea

alex.
15 iunie 2012
Asa e...

Va mira ceva?Asa se lucreaza in administratia constanteana,condusa de porcusor Constantinescu.

Mine
15 iunie 2012
Mita

Da Alex , dar exista dovezi care sa demonstreze aceasta . Vorbele nu se " cos " la dosar . Asa ca .... apa de ploaie . Sory .

Cititi cu atentie!
15 iunie 2012
"Mi-a transmis ca nu se poate rezolva nimic"

Unu care are de recuperat niste bani de la primării (!?), e sigur el ca in Constanta se rezolva cu spaga... Un altu il abureste ca are el relatii. In final la amandoi li s-a dat cu flit. Retineti: cei doi nu sunt din Constanta. Unu e din Bucuresti, celelalt de prin Dambovita. Cititi cu atentie, CJC nu e implicat cu nimic!

Cititi cu atentie!
15 iunie 2012
"Mi-a transmis ca nu se poate rezolva nimic"

Unu care are de recuperat niste bani de la primării (!?), e sigur el ca in Constanta se rezolva cu spaga... Un altu il abureste ca are el relatii. In final la amandoi li s-a dat cu flit. Retineti: cei doi nu sunt din Constanta. Unu e din Bucuresti, celelalt de prin Dambovita. Cititi cu atentie, CJC nu e implicat cu nimic!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4247 secunde