Mărturiile polițiștilor rutieri: "Tragedia este mare când mergi la un accident mortal, dar când vezi că moare cineva nevinovat…"

15343
Din dorința de a ocoli legea sau de a nu fi prinși de polițiști cu nereguli, șoferii constănțeni apelează la orice metode, chiar și cu riscul de a-și pune viața în pericol, atunci când urcă la volan. 


Oamenii legii susțin că, nu puțini sunt cei care circulă cu autoturisme într-o stare îndoielnică de funcționare și care își pun centuri pe post de bibelouri, întrucât, în cazul unui accident, centura de siguranță atașată ar fi practic inexistentă. 


Centura, diferența între viață și moarte


Faptul că centura face diferența între viață și moarte este un lucru știut de majoritatea șoferilor, fie prin experiențe neplăcute sau prin campanii de informare. Este acel tip de clișeu, de care s-a săturat aproape toată lumea, dar nimeni nu pare a fi învățat ceva din el. În continuare, vedem accidente mortale, în care dacă victimele ar fi purtat centuri de siguranță, poate am fi vorbit despre simple accidente de circulație, soldate cu victime rănite ușor. Există o multitudine de cauze care pot influența un accident, iar cele mai multe dintre ele sunt cunoscute de con-ducătorii auto. "Sunt o mulțime de factori care influențează un accident de circulație și consecințele lui: mijloacele de siguranță ale autovehiculu-lui, starea tehnică a ma-șinii, cât este de ruginită. Sunt unii conducători auto care poartă centuri antice, pe care le folosesc doar de formă, pentru a nu lua amendă. Nu mi se pare în regulă, ideea este alta", a declarat comisar șef Constantin Dancu, șeful Poliției Rutiere Constanța. 


"Orice impact la peste 50 km/h poate fi fatal"


Nivelul scăzut de trai sau inconștiența pot fi principalele cauze pentru care unii șoferi continuă să conducă adevărate "bombe" pe patru roți, care le pun viața în pericol în orice moment. Cert este că, potrivit șefului Poliției Rutiere Constanța, orice impact la o viteză peste cea legală în localitate poate fi soldat cu decese, dacă centura nu este folosită sau este pe post decorativ. "De fapt, noi vrem să-i protejăm pe cei care conduc corect. Tragedia este la fel de mare când mergi la un accident mortal și dacă ai o persoană decedată, vinovată sau nu, dar când vezi că moare cineva nevinovat… Aceste lucruri fac diferența între viață și moarte. Orice suferință din partea omului este o tragedie. Acesta este și scopul pentru care noi încercăm să acționăm preventiv. Trebuie să acționăm pe viteză și pe portul centurii. Nu vă puteți da seama diferența pe care o face centura purtată. Orice impact cu mașina la o viteză de peste 50 km/h poate fi fatal, dacă nu ai niște măsuri de siguranță", a mai adăugat Constantin Dancu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5137 secunde