Suspectă într-un dosar cu Nicușor Constantinescu

Mariana Belu, secretarul județului, rămâne în funcție

267

Articole de la același autor

 Suspectă într-un dosar cu fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu, în prezent aflat în închisoare, Mariana Belu, secretarul județului, rămâne în funcție. Conducerea Consiliului Județean Constanța a anunțat că nu o va suspenda pe perioada cercetărilor. 


"Este nelegal și inoportun să se procedeze conform solicitării PNL Constanța și să demarăm procedura de suspendare a doamnei secretar Mariana Belu. PNL Constanța, în disperare de acumulare a capitalului de imagine politică, calcă legea în picioare. Atâta timp cât instituțiile abilitate nu solicită Consiliului Județean Constanța astfel de măsuri, potrivit art. 86, alin (2) din Legea 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici, suspendarea contractului de muncă al unui funcționar se face în momentul trimiterii în judecată a acestuia și până când instanța competentă pronunță o sentință definitivă și irevocabilă, iar Consiliul Județean Constanța nu va dispune altfel, doar de dragul jocurilor de imagine ale PNL", se arată într-un comunicat transmis de CJC Constanța. 


Președintele CJC Constanța spune că va lua decizia suspendării doar atunci când va fi cazul. 


"Nu este corect să sacrificăm și să terfelim un funcționar public, doar din disperarea de a puncta politic și să arunci cu noroi într-o instituție publică fără a preciza punctual ce lege încalcă demersurile acestei instituții. PNL trebuie să înțeleagă că legea trebuie respectată și asigurăm că, în condițiile în care legea va impune anumite măsuri, vom acționa în consecință", este de părere Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 


Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, susține că menținerea secretarului județului în funcție are "accente puternice de incompatibilitate". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3322 secunde