Marfă: tablete pentru polițiști! "Ce să facem cu ele, poze la hoți?"

3886
Marfă: tablete pentru polițiști!
Ministerul Afacerilor Interne pare desprins dintr-o altă realitate, care nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în România. Cu toate că s-au tras semnale de alarmă în legătură cu autospecialele depășite de mulți ani, "nemuritoarele" pistoale Carpați din dotarea agenților și multe alte neajunsuri ale Poliției, MAI a luat decizia de a "revoluționa" lucrurile. Ministerul va introduce noi mijloace de comunicație rapidă, tablete, pentru echipajele structurilor operative din Constanța, Brașov și București.

"Cu ajutorul acestor echipamente, colegii noștri vor avea un acces mai rapid și securizat la bazele de date ale poliției și vor putea introduce în sistem informații direct de la locul intervenției. Totodată, în timpul deplasărilor către urgențele semnalate prin sistemul 112, aceștia vor putea accesa date preliminare, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, pentru acțiuni operative mai eficiente", își motivează decizia Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul unui comunicat.

Curios este prețul extrem de ridicat al tabletelor. Pentru proiectul pilot, au fost alocați aproximativ 512.000 euro, iar Inspectoratul General al Poliției Române va achiziționa un număr de 665 de tablete. Totodată, va fi dezvoltat și un sistem de interconectare și comunicare securizată între acestea. Printr-un calcul simplu, putem observa că prețul unei tablete ajunge la aproximativ 770 de euro, iar cel mai probabil, la acest preț, vor fi achiziționate iPad-uri, aparținând gigantului Apple.

"Asta îmi aduce aminte de imaginea montării unei stații Tetra de câteva mii de euro pe un Aro", a fost comentariul celebrului polițist Marian Godină.

Nu trebuie să uităm că, în ultimul timp, tot mai mulți agenți de ordine publică se plâng de faptul că stațiile de comunicare nu au un sistem bun de prindere, iar în cazul urmăririlor, se mai întâmplă ca aceste stații să fie scăpate, îngreunând astfel misiunile.

"Nu le văd utilitatea. Agenții de ordine publică au nevoie de stații care să se prindă de ținute și să poată să comunice în timp ce aleargă. Agenții de ordine publică sunt cei din prima linie, care intervin la evenimente și scandaluri. Cu tableta să facă poze și să aibă grijă să nu o fure cineva, ce utilitate să aibă? Dacă se cumpărau tablete de 50 de euro, probabil se dota toată Poliția Română. Erau lucruri oarecum mărunte și care ne dor de mulți ani, fără să fie rezolvate, dar ajungem să vorbim despre tablete", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța.

v v v

Demersul MAI este un proiect pilot dezvoltat din fonduri europene, iar pri-mele echipamente vor intra în dotarea echipajelor de poliție din București, Brașov și Constanța până la sfârșitul acestui an. Ulterior, astfel de dispozitive vor fi introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliției de Frontieră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5036 secunde