Marele pericol care îi pândește pe polițiști!

1005
5
Marele pericol care îi pândește pe polițiști! - fondpolisti-1383159735.jpg

Articole de la același autor

Instructori auto, programatori, webdesigneri, mediatori sau administratori ai asociațiilor de proprietari - astfel de slujbe își iau polițiștii, pe lângă cea de zi cu zi, pentru a-și rotunji veniturile. Proiectul noului "Statut al polițistului", aflat încă pe masa de lucru a superiorilor, are însă o prevedere prin care li se va interzice polițiștilor să dețină două slujbe! Volumul mare de muncă, stresul și salariile mici i-au determinat pe mulți polițiști, în special dintre cei tineri, să-și caute alte locuri de muncă. La Constanța, de exemplu, polițiștii au renunțat la a mai alerga hoți pentru a lucra ca bodyguarzi în străinătate sau pentru a naviga. "Am 29 de ani și cred, din ce în ce mai mult, că nu mă prinde 30 ani!", ne-a transmis un polițist constănțean, nemulțumit de condițiile din sistem. 

Pentru cei care au rămas, totuși, un al doilea job poate reprezenta o gură de aer. Chiar dacă există restricții drastice pe care oamenii legii trebuie să le respecte: în primul rând, al doilea serviciu nu trebuie să fie în incompatibilitate cu sarcinile de serviciu de la Poliție, iar dacă au contract de muncă, nu pot lucra decât 4 ore, în niciun caz normă întreagă. Așa se face că oamenii legii mai câștigă bani ca administratori ai asociațiilor de proprietari, ca instruc-tori auto, ca mediatori (numărul po-lițiștilor care aleg și această profesie este în creștere, spun sindicaliștii), ca instructori sportivi sau arbitri. "Avem inclusiv polițiști care sunt manageri de hotel sau specialiști IT, ori care lucrează în domeniul agricol și au obținut fonduri Phare", ne-a spus Vasile Lincu, președintele Sindicatului Pro Lex.

Vor putea fi doar profesori?

Superiorii le-au pus însă gând rău job-urilor adiacente. Astfel, noul proiect al "Statutului polițistului" prevede, printre altele, ca orice al doilea job să fie incompatibil cu profesia de funcționar public! "Se dorește modificarea Statului polițistului, în care consilierii ministrului Afacerilor Interne insistă să apară o prevedere prin care polițiștii să nu-și mai poată lua, sub nicio formă, un al doilea serviciu, exceptând cel de cadru didactic. Argumentul lor este că, astfel, vor putea să solicite de la Ministerul Finanțelor mai multe fonduri, având în vedere că polițiștii au salarii mici. Dar există riscul ca, într-un final, polițiștii să rămână și cu incompa-tibilitatea cu alte locuri de muncă și cu salarii mici", ne-a declarat liderul de sindicat. Dar, după cum a subliniat acesta, deocamdată "este prea devreme să ne pro-nunțăm, fiind vorba despre un proiect care este, încă, în lucru".

Nu este necesară aprobarea șefului!

În altă ordine de idei, sindicalistul a atras atenția că mulți polițiști, deși au dorit să-și ia un al doilea job, au fost descurajați de șefi.

"Oamenii se tem să nu greșească, motiv pentru care au trimis hârtii șefilor de inspectorate, care i-au descurajat, le-au spus fie că nu este permis, fie că mai bine nu recurg la acest gest. Dar, trebuie subliniat, polițiștii nu au nevoie să înștiințeze sau să aibă încuviințarea șefilor. Singura instituție care se poate pronunța asupra incompatibilității dintre slujba de polițist și al doilea job este Agenția Națională de Integritate", a subliniat liderul sindical. 

Comentează știrea

noni
31 octombrie 2013
statul care stă

Inca o data, daca mai era nevoie, statul arata ce prost manager este. Acesti politisti, care aleg sa aiba si alte venituri le vor avea in continuare, dar la negru, ca nu sunt prosti sa renunte la bani in plus si astfel statul pierde prin evaziune. Cu cat sunt mai mari exigentele statului, cu atat ma obligati ne simtim sa le dam la botic. Daca statul ma fura zilnic, pe fata trebuie obligat sa ma apar, deci sa nu mai fiu corect. Si uite asa te face din om, neom.

Codrin
31 octombrie 2013
noni puncteaza binisor

In plus,politistii care in mod evident nu mai sunt ca militienii de ieri si unii de azi,cei care au memeaca,vor renunta la haina statului tocmai pentru ca se dovedeste a n'-spe-a oara asemanarea intre stat si lumea interlopa.Si statul si interlopii pretind bani si nu ai decat garantia ca daca nu le ai,vei suporta consecinte foarte neplacute,singurul beneficiu de la ambele parti fiind momentele cand esti lasat in pace.Nu merita sa fii politist cinstit si prost platit.Pentru ce?! Si asa mai sus,infractorii adevarati sunt mangaiati pe crestet,ba mai sunt si implicati in legaturi politice,unii chiar ajung sa dicteze mersul societatii.Normal ca politistii buni actuali vor pleca pana la urma sa-si traiasca si ei viata,nu sa-si sacrifice totul pentru o cauza imaginara.

noni
31 octombrie 2013
luptatorii fara cauza

Buna observatia ta si din pacate am ajuns sa tragem astfel de concluzii. Ajungi sa crezi despre tine, cel care vrea sa traiasca corect, moral, cinstit in tara asta, ca ai devenit un ciudat, un luptator fara cauza. Pari nebun, izolat, fara inteles. Ce sens are sa aperi aceste principii cand toti fac in jurul tau haos ? Dar cum speranta moare ultima, eu unul mai sper, sa fie cat mai multi cei care nu au renuntat nici ei la speranta.

Răspuns la: noni puncteaza binisor
Adăugat de : Codrin, 31 octombrie 2013
In plus,politistii care in mod evident nu mai sunt ca militienii de ieri si unii de azi,cei care au memeaca,vor renunta la haina statului tocmai...
FONDURI UE
31 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

ct
31 octombrie 2013
unii se fac navigatori...

din pacate dupa revolutie, " navigator" se ajunge muuult prea usor; doar academia din coiciu mai scoate marinari de care nu iti e rusine,dar si acolo scade proportia constant, in rest, mamaligari luati pe pasaport din gara( cum luau grecii pe jafurile lor putregaite) fost stramba fiare la snc ( te ia rasul cand vezi ce suduri fac sau cum umbla la strung) ori de astia,frizeri cu imitatii de cursuri la smenarii de la ceronav...si copii de la umc care au facut un liceu taras,din corigenta in corigenta, o spaga la examene si ajung pe vapor TUTE ! cam astia sunt in ultimii ani "navigatorii" romani

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3572 secunde