Mafia șpăgilor la Facultatea de Farmacie: Cu cât se vindeau examenele și cum se dădeau banii

2421
7

Articole de la același autor

Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în arest preventiv, a lui Gheorghe Țarălungă, prof. univ. dr. la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța. Procurorii îl acuză pe profesorul universitar de 11 infracțiuni de luare de mită. Alături de acesta a mai fost trimis în judecată și studentul grec Evangelos Faloutsos, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

Dat de gol de o prietenă

Anchetatorii spun că denunțul a fost făcut de o martoră, cunoștință a studentului grec, care a formulat plângere la DNA Constanța cu privire la faptele profesorului universitar. Martora, împreună cu Evangelos Faloutsos, s-a dus la biroul lui Țarălungă în mai multe dimineți. Pe 26 și 27 ianuarie, studentul nu a reușit să rămână singur cu profesorul său, însă oportunitatea de a-i da banii a venit în dimineața zilei de 28 ianuarie, când studentul a intrat în biroul fostului decan al Facultății de Farmacie. După aproximativ două minute, acesta a ieșit. Martora l-a întrebat dacă a rezolvat, iar Faloutsos i-a răspuns afirmativ.

"În continuare, inculpatul Evangelos Faloutsos i-a povestit martorei că i-a spus inculpatului Gheorghe Țarălungă: «Uitați domnule profesor, un ajutor pentru farmacie clinică pentru a-mi fi mai ușor examenul», moment în care i-a remis și plicul cu cei 200 de euro. Tot inculpatul Evangelos Faloutsos i-a povestit martorei că, după ce a văzut plicul, inculpatul Țarălungă i-a spus: «O să fie ușor pentru tine la examen»", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Plângere după plângere

Însă nu a fost singurul caz documentat de procurori. Anchetatorii DNA spun că Țarălungă a mai primit, în cursul lunii ianuarie, sume cuprinse între 200 și 600 euro de la alți zece studenți, pentru a-i promova la examene.

Procurorii DNA susțin că în momentul în care i-au percheziționat biroul, pe data de 28 ianuarie, au găsit, în borseta profesorului universitar nu mai puțin de 30 de bucăți de hârtie de diferite dimensiuni și culori cu diverse însemne realizate cu pix de culori diferite, ori dactilografiate la calculator, "respectivele înscrisuri corespunzând perfect cu descrierea făcută de inculpatul Evangelos Faloutsos și de martoră asupra bilețelelor care trebuiau introduse în plicurile cu bani oferite inculpatului Țarălungă, conform procedurii impuse de acesta", potrivit procurorilor.

Culmea, după ce a fost reținut, adică în perioada 28 ianuarie - 5 februarie, zece studenți ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța au formulat denunțuri împotriva lui Țarălungă "care confirmă, în mod categoric, natura infracțională a respectivelor bilețele, identificate în borseta inculpatului, înscrisuri care însoțeau sumele de bani cu titlu de mită din plicurile înmânate de studenții respectivi inculpatului pentru a-i promova la examenele de la disciplinele pe care le preda în cadrul facultății", susțin anchetatorii.

Studenții (din anii III, IV și V) le-au precizat anchetatorilor că știau că profesorul Țarălungă obișnuiește să primească bani pentru a-i promova la examene. 

Comentează știrea

student farmacie
26 februarie 2015
spagarul sef

Un spagar nesimțit, dacă nu dădeai nu luai, revoltator grecii nu știu sad vorbească românește iar el îi pastorea. Sa se vadă și cei care au dat licență în ultimii 5 ani măcar, printre noi se vorbește că lua minim 1000 la români, iar greci ajungeau si la 3000 de euro. Decanul Gartu avea partea lui. Halal universitate.

justitiarul
26 februarie 2015
cadru didactic farmacie

Marele jistitiar din uoc luase spaga de la 11 pers adica jumatedin grupa..marelle securist care se lauda k lui nu i ae poate intampla nimoc..dn Saseautosesizeze si traficul de influenta.. Darea de mita i santajul p caee isi exerxcita la colegii lui cum ar fi lilios gabriela..arcus mariana .dumitrsa,,bucur laura..sava constanta etc!

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

mafia spagilor
26 februarie 2015
daruitor de mite

pai acum v-ati dat seama mai draga jurnalisti de la cuget liber?Acolo se tranzactioneaza inclusiv studenti pentru angajare din anul 3 in farmacii.De abia v-ati dat seama de ce se isca mereu scandaluri in facultatea de farmacie?Pai Girtu de ce era decan interimar la farmacie?Stia el ce stia despre aceasta facultate comoara nationala!Cei mai mari infractori de drept comun ii gasiti la facultatea de farmacie pastoriti pana nu demult de catre Girtu,Lilios si Taralunga.SPERAM CA DNA SA NU SE OPREASCA DOAR LA TARALUNGA SI SUNTEM CONVINSI CA POVESTEA VA CONTINUA.....TIC-TAC...

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Doina Dutu
26 februarie 2015
Operator calculatoare

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi Cerinte: - cunostinte minime PC ; - necesar calculator; - conexiune internet; - rabdare; - seriozitate. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Cereti detalii la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5406 secunde