Macovei cere reprogramarea ședinței în care se discută excluderea lui Ponta din avocatură

132
Macovei cere reprogramarea ședinței în care se discută excluderea lui Ponta din avocatură - macoveimonica-1472640663.jpg

Articole recomandate

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis Baroului București o scrisoare prin care solicită reprogramarea pentru data de 5 septembrie a participării acesteia la ședința în care se discută excluderea lui Victor Ponta din avocatură.

Monica Macovei a cerut reprogramarea ședinței în care se discută excluderea lui Ponta din avocatură

"Dacă domnul Ponta se va prezenta, urmează să ascultăm punctul domniei sale de vedere și să decidem în raport de elementele pe care le avem. Putem decide să îl audiem pe domnul Ponta și să amânăm, ca să o putem audia și pe doamna Macovei sau putem să luăm o decizie pur și simplu. Orice este posibil. Doamna Macovei ar urma să fie audiată la solicitarea domniei sale. Procedura noastră nu ne obligă să audiem părțile pentru că aici este o situație strict de interpretare. Nu este o situație de fapt pe care să o urmărim prin martori, dar, ca formă de curtoazie, fiind vorba de doi avocați care unul a fost ministru și altul prim-ministru, am decis în Consiliu și la solicitarea doamnei Macovei să o ascultăm și ascultând-o pe doamna Macovei era normal să îl invităm și pe domnul Ponta pentru că este un principiu de drept", a declarat avocatul Daniel Fenechiu, membru al Consiliului Baroului București.

Monica Macovei a transmis, luni, Baroului București o scrisoare prin care solicită reprogramarea participării la ședința Consiliului Baroului București pentru data de 5 septembrie. Motivul solicitării este dat de faptul că europarlamentarul susține miercuri, într-o ședință extraordinară a Comisiei LIBE a Parlamentului European, proiecte la care este raportor PE.

La ședința de miercuri au fost invitați atât Monica Macovei, cât și Victor Ponta, însă prezența lor este facultativă, transmite romanialibera.ro.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educației i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediată'' a social-democratului din Baroul București.

''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, așa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul București'', a explicat atunci Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului București, Macovei a subliniat că fostul premier nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0351 secunde