Proiect MAI:

MAȘINILE PARCATE NEREGULAMENTAR VOR PUTEA FI RIDICATE DIN NOU

930
MAȘINILE PARCATE NEREGULAMENTAR VOR PUTEA FI RIDICATE DIN NOU - politialocalamasiniridicatecarac-1466929864.jpg
Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică Regulamentul privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar, așteptat de peste un an de zile. Acestea nu mai puteau fi luate după ce în mai 2015, Înalta Curte a spus că activitatea nu poate fi reglementată de autoritățile locale. Potrivit expunerii de motive a actului normativ ce modifica legea circulației se propune reconsiderarea întregulului mecanism în care operează ridicarea vehiculelor si, pentru eficiență, se introduce și blocarea vehiculelor.


Informațiile care trebuie redate în cuprinsul dispoziției se referă la: prezența vehiculului în locul din care a fost ridicat (și, implicit, faptul că ocupa abuziv o anumită porțiune de carosabil); necesitatea aplicării măsurii tehnico-administrative (scopul fiind de a reda carosabilul celorlalți participanți la trafic, aflați în mișcare); starea vehiculului înainte de ridicarea acestuia (în acest sens, înregistrarea foto sau video devine o masură necesară și utilă).


Administratorul drumului public poate autoriza un operator economic specializat să execute, în numele său, operațiunile pentru ridicarea vehiculelor sau blocarea vehiculelor. Totodată, administratorului îi vor reveni o serie de obligații clare: amenajarea și creșterea progresivă a numărului spațiilor special destinate staționării sau parcării vehiculelor; informarea conducatorilor de autovehicule, cu privire la aceste spații și la spațiile destinate depozitării vehiculelor ridicate; organizarea și menținerea unui standard ridicat al activităților desfășurate pentru executarea celor doua măsuri tehnico-administrative, respectiv de a ține evidența vehiculelor ridicate sau blocate; asigurarea unui serviciu continuu, pe durata a 24 de ore/zi, 7 zile pe saptamană, care să permită oricând recuperarea vehiculului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1286 secunde