Percheziții la Constanța

Lovituri calculate! Pândeau clienții restaurantelor de lux și le spărgeau mașinile

622
Lovituri calculate! Pândeau clienții restaurantelor de lux și le spărgeau mașinile - fondfurturi2-1487257288.jpg
Un bărbat din Constanța și un minor au spart o serie de autoturisme parcate chiar în centrul municipiului. Cei doi își alegeau cu atenție victimele, în special clienții restaurantelor de lux, care lăsau în mașini bunuri de valoare. 


Fără a apela la tehnici complexe, Seri Căliman și Ecrem I. spărgeau pur și simplu geamurile autoturismelor parcate și furau genți de firmă, paltoane și sume mari de bani pe care proprietarii le lăsau la vedere, deseori pe bancheta din spate. 


Polițiștii constănțeni au reușit să probeze activitatea infracțională a celor doi doar după efectuarea unor percheziții la domiciliul indivizilor, în urma cărora au găsit o parte a bunurilor reclamate ca fiind furate. 


Seria de spargeri a început în seara zilei de 12 de-cembrie 2016, când Seri Căliman a pândit timp de aproape două ore autoturismele parcate pe strada Decebal din municipiul Constanța, până când și-a ales victima. Astfel, bărbatul în vârstă de 39 de ani a pus ochii pe un autoturism marca Opel Vectra, iar după ce a spart geamul portierei din dreapta, a sustras din interior o geantă de damă, în care se afla un portofel cu 500 de lei, diferite bunuri, dar și bijuterii din argint. Bărbatul a fost atras de geanta pe care proprietara autoturismului a lăsat-o pe bancheta din spate. 


De asemenea, în seara zilei de 28 ianuarie 2017, în jurul orei 21.00, Seri Căliman a ținut de "șase" pentru a-l ajuta pe Ecrem I., în vârstă de 16 ani, să spargă geamul din dreapta spate al unui autoturism marca Volkswagen Polo, parcat pe strada Ștefan cel Mare. Din mașină, minorul a sustras o geantă din piele marca Stradivarius, ce conținea suma de 400 de lei și alte bunuri, cauzând un prejudiciu de 500 de lei. Și de această dată, autoturismul a fost ales după ce proprietarul a fost văzut că a intrat într-un restaurant de lux, după ce și-a lăsat geanta la vedere, în autoturism. 


Tot în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, Seri Căliman a continuat seria spargerilor, prădând un autoturism parcat pe strada Smârdan, creând un prejudiciu în valoare totală de 2.000 de lei. În mod incredibil, proprietarul a lăsat în interiorul mașinii nu mai puțin de patru poșete de damă și trei paltoane, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei. 


Polițiștii au efectuat percheziții la locuința unuia dintre făptași, Seri Căliman, pe strada Ion Bănescu. Aici, oamenii legii au găsit o parte din bunurile reclamate ca fiind furate: poșete, portofele, chei auto, genți de laptop, articole de îmbrăcăminte etc. 


Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 3.750 lei, a fost recuperat în proporție de 50% și predat persoanelor vătămate. Seri Căliman și Ecrem I. au fost reținuți pe bază de ordonanțe și prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a dispus luarea măsurii arestului preventiv față de Seri Căliman, iar față de minorul Ecrem I. a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5088 secunde