Lovitură în lumea interlopă din Constanța

5660

Surpriză de proporții, ieri, într-un alt dosar în care sunt judecate nume sonore din lumea presupus interlopă din Constanța. Din câte se pare, magistrații de la Curtea de Apel le-au pus gând rău unor astfel de indivizi care au creat haos pe străzile din Constanța și au încercat să-și facă singuri dreptate. Așa se face că, în ultima vreme, asistăm la asprirea pedepselor în astfel de dosare.
O schimbare în bine putem spune, mai ales că astfel de fapte antisociale nu pot fi descurajate decât prin aplicarea unor pedepse pe măsură.
Așadar, Curtea de Apel Constanța a dispus, ieri, condamnarea lui Petrică Tomescu și Lucian Călimărea la câte opt ani de închisoare, în timp ce tovarășul lor, Cristian Gherghișan, a primit șapte ani și jumătate, toți trei trimiși în judecată pentru tentativă de omor. Dacă judecătorii de la Tribunal s-au arătat mult mai îngăduitori, ei condamnându-i pe Tomescu și Călimărea la câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar pe Gherghișan la doi ani și jumătate cu suspendare sub supraveghere după ce, în prealabil, le-au schimbat încadrarea juridică din tentivă de omor în vătămare corporală, iată că magistrații de la Curtea de Apel au revenit la vechea încadrare juridică și le-au aplicat pedepsele amintite mai sus. Hotărârea luată ieri nu este definitivă, ea mai putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Potrivit rechizitoriului, la data de 16 februarie 2007, la atelierul de tapițerie auto al SC Auto Stop Stil SRL, prin acțiuni conjugate, cu premeditare și în public, Petrică Tomescu, împreună cu Cristian Gherghișan, Lucian Călimărea și Cristian Fălcuș, l-au agresat pe Marian Cristian Gheorghiu. După ce au amenințat martorii aflați la fața locului, indivizii i-au dat lui Gheorghiu o bătaie soră cu moartea, aplicându-i lovituri cu pumnii, picioarele, bâte, o sabie și cu un cuțit, pe toată suprafața corpului, provocându-i leziuni grave ce i-au pus viața în pericol și pentru a căror vindecare a necesitat circa 100 de zile de îngrijiri medicale.
Mai mult, după ce l-a bătut zdravăn, Tomescu i-ar fi tăiat și anvelopele de la mașină.
La momentul trimiterii celor trei în judecată, anchetatorii au dispus disjungerea cauzei în ceea ce-l privește pe Cristian Fălcuș, urmând să continue investigațiile pentru tentativă la infracțiunea de omor calificat și deosebit de grav. Avocații au acuzat, pe parcursul procesului, că de atunci și până astăzi încă nu se știe ce s-a întâmplat cu partea de dosar ce-l privește pe Fălcuș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2846 secunde