GALERIE FOTO / Lovitură dură dată Mafiei Aurului!

1575
2

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT au efectuat, ieri, nu mai puțin de 225 de percheziții domiciliare, pe raza mai multor județe, printre care și Constanța. Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat care se ocupa cu contrabanda și comercializarea de bijuterii de aur. Polițiștii au ridicat, până la această oră,

60 de kilograme de aur.

Procurorii Direcției de Investi-gare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, îm-preună cu Garda de Coastă, dar și polițiști judiciari au răscolit, ieri, casele a 225 de persoane, suspectate că au format un grup infracțional organizat, care făceau contrabandă și vânzare de aur, din Turcia, pe teritoriul României.

Constanța, "centru" de colectare

Procurorii DIICOT au început, de luni, urmărirea penală față de 91 de persoane, suspectate că, în cursul anului 2013, pe raza jude-țului Constanța, au constituit o grupare infracțională organizată, structurată pe două paliere, care avea ca scop contrabanda cu bijuterii din aur aduse din Turcia. Cantități foarte mari de bijuterii din aur ar fi fost comercializate ilegal, fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale și accize), dar mai ales neevidențiate și nedeclarate către autoritățile fiscale ale statului.

"Această grupare a fost consti-tuită la inițiativa învinuitului B.S, cetățean turc, care deținea o firmă de transport internațional de per-soane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România, cât și pe alte rute internaționale.

Necesitatea constituirii acestei grupări a rezultat din intenția infracțională a unor mari vânzători de bijuterii din aur, din România și Europa, de a primi fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale și accize), dar mai ales neevidențiate și nedeclarate către autoritățile fiscale ale statului, în vederea creării posibilității comercializării lor la negru, cantități foarte mari de bijuterii din aur, care erau astfel nedeclarate și vândute ulterior neînregistrat, respectiv nefiscalizat (fără TVA și impozit pe profit), prin magazinele deținute de mai multe societăți comerciale din România și alte țări din Europa", precizează reprezentanții DIICOT.

"Cărăuși"

Activitatea infracțională a grupării infracționale organizate se realiza pe două paliere. Astfel, bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei aparținând cetățeanului turc, pe bază de comandă, făcută de diferiți bijutieri către membrii grupării sau direct în Turcia. După introducerea în țară, bijuteriile erau depozitate / ascunse în spații special ame-najate pentru disimulare, ulterior fiind distribuite unor cărăuși, care, folosindu-se de mai multe autoturisme special modificate în ceea ce privește constituirea unor spații disimulate, le transportau în Ro-mânia, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia și  Macedonia, către diferite magazine de bijuterii și colectau sumele de bani aferente comenzilor.

Colectare de aur și transport în Turcia

Totodată, membrii grupării infracționale desfășurau și o activitate inversă, de colectare a bijuteriilor declasate și de transport în Turcia, la schimb pentru bijuterii noi sau contra cost, iar în urma topirii lor, erau folosite în procesul de producție de către bijutierii turci. Această activitate era derulată, de asemenea, nu numai pe teritoriul României, ci și pe teritoriul altor state (Serbia, Polonia, Ucraina, Austria, Italia, Ungaria, Germania, etc.). Până în prezent, au fost ridicate aproximativ 60 de kilograme de bijuterii din aur. Cea mai mare cantitate identificată la un transport intern a fost de aproximativ 20 de kilograme.

La sediul DIICOT au fost aduse, pentru audieri, nu mai puțin de o sută de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informații și Protecție Internă, Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. 

Comentează știrea

admirator
11 decembrie 2013
bravo, felicitari!

vedeti si la bijuteriile de argint. Si verificati la ce pret sunt cumparate bijuteriile (aur si argint) de amaneturi sau bijutterii (mult sub pretul metalului brut la bursa), de la simplii cetateni. In nici un caz nu se platesc ca bijuterii ci doar ca "rupturi". Cine le da voie? Legea zice altceva. Cum o aplicati? Vedeti si anunturile de cumparari aur/argint de pe Internet!

x
11 decembrie 2013
hotii cei mari sunt la conducerea tarii,ce trebuie atatea taxe la stat?

bine au facut ,asa trebuie comert ilegal....oricum toata Romania este o tara ilegala

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5802 secunde